11 ok, amiért veszítesz, ha nem használsz Facebookot!

Ne olyan egyszerű, sablonos dolgokra gondolj, mint kapcsolattartás az iskolatársakkal vagy lemaradni a legújabb tüntizésről. Sokkal több mindenben segíthet neked a Facebook. Lásd sorban ( nem fontossági)

 1. Segít elkerülni a szülés utáni depressziót. Amikor azt érzed, rajtad kívül a kutya nem kíváncsi a gyerekeidre, hogy megszűntél a játszótéren kívülállók számára létezni, akkor- bár ez valóban így van- itt ez a fórum. Ahová kiposztolhatod naponta tízszer is akár, mit evett, tanult a Drágaszág, senki sem fog beszólni. Maximum kitilt a hírfolyamából, de ezt úgysem tudod. A többi hasonló cipőben járó mamatárs pedig lájkcserés üzletben kedveli a Te csemetéd, míg Te az övéit. Win-win. Azt se feledd, amikor az egyetlen felnőtt, akivel órák hosszat találkozni tudsz és érdemben szót váltani, itt található.
 2. Segít jobb emberré válnod. Teljesen komolyan. Mikor jutna eszedbe a hányatott sorsú kiscicák, kiskutyák és gyerekek sorsa, ha nem jönne Veled szemben a hírfolyamban? Biztos, hogy százból van néhány, ahol a lájkon kívül is teszel valamit: örökbe fogadsz, segítesz megtalálni, gyűjtésre adományozol.
 3. Segít fontossági sorrendet adni az életednek. Látod a többiek fotóit. Gyerekről, családról, utazásról. Te is előbb fogsz mérlegelni, mi mennyit ér Neked. Sőt, akár a meglévő dolgaidra is nézhetsz frissebb szemmel, legyen az a pasid, a gyereked vagy az eltett eperlekvárod. Mire mások számára étvágygerjesztően tálalod magad is elkezded értékelni. De legalábbis észreveszed, hogy van. Ez nekünk magyaroknak amúgy sem erősségünk, nem árt a gyakorlás.
 4. Segít nyelveken tanulni. Soha ennyire nem motivált fiatalokat az idegen kifejezések megértése, mint a határokon átívelő poénok korában.
 5. Segít észrevenni a szépet magadban. Kell egy jó fotó a közösségi oldaladra? Addig keresel, míg lelsz megfelelőt. Kipakolod a cicit, gyereket villantasz vagy hosszú combokat? Mit számít, a lényeg, hogy neked is tetszeni fog, amit látsz. Miért lenne az baj?
 6. Segít különbözőnek érezni magad és mégis közösséghez tartozónak. Lehetsz Sütő Mamik klubtag, ahol egy vagy közülük és közben lehetsz a borítóképeddel, profilképeddel valaki egészen más is.
 7. Segít az unalmas órák eltöltésében. A rendelőintézetben, az önkorinál, a postán vagy akár a repülőtéren ragadva. Nekem senki ne mondja az életem összes perce tölthető értelmesen. Ennél kisebb helyen elférő, tarkább és izgalmasabb világot pedig üres percekre mondjon valaki!
 8. Segít abban az érzésben, hogy számít a véleményed, gondolatod. Megoszthatod, mi történt Veled, hozzászólhatsz friss hírekhez, vérmérsékletednek vagy napi rosszkedvednek megfelelően reagálhatsz a világ eseményeire. Azt érezheted, fontos vagy. Nem egy jelentéktelen kis senki. Demokratikus is: ha a hozzászólásod szórakoztató, érdekes vagy tartalmas, reagálnak rá. Ha nem az, lesz..nak.
 9. Segít másutt dühöngeni, mint a főnöködnél vagy a párodnál. Levezetheted a feszültséget magad kirúgatása nélkül.
 10. Segít megkímélni a párkapcsolatodat. A csicsergéstől, a fárasztó intrikáktól, a ki mit vett fel / hány kilót hízott/kivel szakított sztoriktól. Kibeszélgetheted magad egy- egy írás alatt a nélkül, hogy a párodat boldogítanád vele.
 11. Segít egészségesnek maradni lélekben. A nők a strapabíró kromoszómáik mellett a csacsogásnak is köszönhetik az egészségüket. Tudod, hány lelki sérült, magába fordulni készülő, depresszióval küzdő nő talált megoldást, de legalábbis tüneti kezelést a gondjaira? Néha elég egy kiscicás szép kép is, máskor be kell lépni valamelyik csoportba, ahol együtt lehet szentségelni, megoldást keresni.

Megéri, nem?

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.