7 ok, amiért nincs szükséged sminkre

Julia Roberts is azt mondta: ideje ledobni az álarcot. Vagy valami hasonlót. Igaz, nem a mékáp nélküli képe alatt, nem most 2016-ban, amikor az ő arcával jelzett cikket osztja boldog-boldogtalan a közösségi oldalon. A kép egy szerepéről készült, több évvel ezelőtt…

Ez azonban minket ne tántorítson el attól, hogy kövessük a sztárok “nomakeup” trendjét, hiszen, ha ők merik vállalni csodásan szép természetes önmagukat, mi miért tennénk másképp. Lássuk, mire figyeljünk közben:

  • Ne felejtsünk el fotóinkon smink helyett retust és photoshopot használni. Különben valóban igazi önmagunkat fogjuk viszontlátni a képeken.
  • A szabály 14 és 25 év között érvényes. Különösen, ha az arcunk szabályos, a szemöldökünk íve  szép, a szemünk mandula vágású és a bőrünk porcelán. Minden más esetben egy parasztlány fog visszanézni. Kivéve, ha a a retus a bőrünk alatt helyezkedik el, tartós smink és plasztikai műtét formájában. Akkor talán 25 és 36 év között is eljátszhatjuk.
  • Legyünk világhírűek. Leginkább gyönyörű fiatal lány korunktól, s ezt a vállalást 50hez közel ejtsük meg, amikor már két út áll előttünk: vagy állatvédők leszünk, rondán vagy a természetes szépség hívei- jobb híján, ha minden más erőfeszítésünk ellenére is nyomokat hagyott az öt évtized. Így kell tudni veszíteni emelt fővel..
  • Jusson eszünkbe, hogy ezzel a trenddel két legyet ütünk egy csapásra. Az első, hogy végre nem fog minket irigyelni a barátnőnk / szomszédasszony / közösségi oldalunk számtalan ismerőse.
  • A második, hogy nullára redukáljuk innen a minket ismerősként bejelölő, amúgy vadidegen pasasok számát. S ennek ki ne örülne igazán. Végre a közösségi oldal marad az, ami valójában: a családi kapcsolatok ápolásának színtere holmi huncut virtuális kalandozások helyett.
  • Végre több időt tölthetünk az otthonunkban. Mert munkahelyünk, na az nem lesz többet jó eséllyel…
  • Ki ne vágyna rá, hogy őszintén, önmagáért szeressék. Erre jóval több lehetősége adódik ezek után.

(Nőideál témájú cikkeinket itt olvashatjátok.)


Ha úgy érzed, tudsz kapcsolódó témát vagy erről jutott eszedbe más, írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat, érzés számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.