A jövő szakmái

Amikor tőlem megkérdezték, mi akarok lenni, ha megnövök, azt válaszoltam, hogy tudós. A mesék csillagos-süveges varázslója és a fekete-fehér tévében látott kiváló fizikus, Sass Elemér alakja a képzeletemben összemosódott. Mire azonban 18 éves lettem megjelent egy új szak az egyetemen, aminek varázslatos és hosszú nevét anyukám sokáig kiejteni sem tudta.

Programtervező matematikus.

A mai gyerekekre hasonló sors vár. Azoknak a szakmáknak a fele, amelyekben a gyerekeink dolgozni fognak még nem is létezik. Képzeletbeli szakmák a jelenlegi tendenciák alapján

  • Digitális temetkezési vállalkozó: az elhunyt digitális lenyomatát törli a család kérése alapján. Virtuális emlékhellyé alakíthatja az elhunyt közösségi oldalait.
  • Mém-ügynök: olyan statisztáknak, kezdő színészeknek segít, akik az interneten terjedő mémekben vállalnak szerepeket.
  • Log-file nyomozó: az elektronikusan rögzített adattengerből próbál meg gazdasági vagy más bűncselekmények nyomaira bukkanni.
  • Táncfényjátékos: Olyan különleges táncművész, aki egy érzékelőkkel ellátott színpadon a mozgásától függő fény- és hang- jelenségeket állít elő. Miközben táncol, a különleges színpad megkomponálja a mozdulatokhoz tartozó fény-effekteket és a hozzá tartozó zenét.
  • Online személyi tréner: Skype-os kapcsolat segítségével teljesen egyénre szabott edzés programot tervez és segít a végrehajtásban. a telefonra tölthető alkalmazás segítségével figyelmeztet, ha nem tartod be a szabályokat.
  • Személyi arcász: Kozmetikai, high-tech és plasztikai sebészeti szakértő, aki évtizedekre előre megtervezi az arc-szépészeti beavatkozásainkat előzetes genetikai felmérések alapján. a bőr aktuális igényeire gyártott, egyedi kozmetikumokat állít elő.
  • Etikus hacker: Megpróbálja feltörni a különböző IT biztonsági megoldásokat, mintegy tesztelőként, hogy a hiányosságokra, a biztonsági lyukakra fény derüljön
  • Családi génkészlet specialista: A családi orvos modern változata, aki a teljes családfáról őrzi a genetikai vizsgálatok eredményeit, és ennek megfelelő életmódtanácsokkal, diagnosztikai eljárásokkal segíti az egészség megőrzését.
  • Online párválasztási tanácsadó: A két szerelmes online közösségi tevékenységéből ad javaslatokat a párkapcsolat tartósságára vonatkozóan.
  • Személyiség menedzser: Segít a tudatos személyiség megváltoztatás folyamatában. Teljes szakma váltást, életmódváltást, rossz szokásokról való átállást, válást kísér végig speciális pszichológusi és coachi módszertan alkalmazásával. Lehetővé válik a névváltoztatás, a test és az arc karakterének megváltoztatása, a költözés, és a teljes személyiség csere pusztán szórakozásból, hogy ne csak egy élet férjen bele.

Az eredeti írást hosszabb változatában itt olvashatjátok.

fotó forrás itt

Kocsis Kata írása

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva