A mindenes nő- Tchibo reklám anyaképe

Torokra, feministák! Ne már, hogy az anyát a takarítónő-sofőr- szakács személyével azonosítsák!

Nem értem. Tényleg nem értem a felháborodást. Ez a reklámfilm jó esetben egy gyenge PR munka, rosszabb esetben pedig egy sánta családmodell. De távolról sem tűnik szörnyűségnek.

Anyát mellőzik néhány napra, majd a család otthon maradt tagjai (gyerekek plusz apa) helyette szakembert hívnak. Szakácsot, öltöztetőt ( na, ez inkább ciki mamira nézve, ha apa gallérját igazgatja indulás előtt), orvost. Az étkezőasztalnál néma kussban ülnek, míg a vacsorát várják. Megszűnik a jókedv, a mosolygás. Ez azt hiszem, inkább csóri apára nézve probléma. Aki félkarú a felesége nélkül.

Nekem ez inkább tűnik a férfit gyalázatosan töketlen balféknek beállító reklámnak, mint anyát háztartási robotnak. Vagy akkor mindkettőt komplett idiótaként mutatja, részrehajlás nélkül.

Épp, hogy mindenki azt sugallja, hiába van kiszolgálószemélyzet, anya nélkül mégsem az igazi. Anyával pedig visszatér az élet. Figyeljük, ő ül az asztalnál, a vizet már apa tölti ki neki és a kölköknek is!

 

Néha az a érzésem, nem ugyanazt a filmet nézzük. A nővédők és én. Ebben a filmben látok bénázást, töketlenkedést, fricskákat, de nem látok semmi porig alázót. Az egész egy rosszul sikerült reklámfilm. Se több, se kevesebb. Jó lenne, ha itt tartanánk már, ez lehetne a legnagyobb gondunk..


Ha Téged is insirált, felbosszantott valami, írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatotMinden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.