A rózsa, a jövendő és az össznépi sírva vígadás

“..és ha engem egyszer, lánckerék taposna”… “balsors, akit régen tép..”

Nem és nem. Még mindig nem értem, miért térünk vissza minden alkalommal a közös gyökereinkhez, az együtt búvalb…száshoz. Miért gondoljuk, hogy a korábbi mintázataink hasznosak és sikeresek lehetnek egészen új élethelyzetekben is?Miért nem keresünk a kifejezésnek is új utakat? Nem a skandált rigmusokra gondolnék. Inkább a zene erejére. Arra, hogy dinamikát és lendületet nem ad sem a Himnusz, sem a “Ha én rózsa volnék”.

Miért ne férne össze a harcos gondolat és a… flashmob? Bár azt gondolom, mindenki, aki ott volt érezte az egyszerre felemelt kéz jelentőségét. Ha ezúttal más iránnyal és más mondanivalóval is…

A tegnapi 60-70 ezres tömeg jól mutatta azt, az eddig láthatatlanul megbúvó közös erőt és szabad, független gondolkodást, ami biztos vagyok benne, előre fogja vinni országunkat. Továbbra is bízom benne nem lesz utolsó, akinek le kell oltania a lámpát.

Mint független írói közösség nem mehetek el a média szerepe mellett. A hírportálokon megjelenő “nem jött össze a kritikus tömeg”, a “beindult a Soros birodalom gépezete a kormány ellen” vagy – ami sokkal rosszabb- a lábjegyzetben sem megjelenítése ennek a több tízezres tömegnek.

Nem azért állok a CEU mellett, mert valaha is lehetőségem volt vagy lesz az ő egyetemi padjaikat koptatni. Nem azért, mert “zsidóbérenc”, sorosbérenc, stb” volnék. Hanem mert az oktatás az egyetlen járható út, ha nem akarunk végleg összeszerelőüzemmé, harmadik világgá válni. Az egyetlen, ami kitörést nyújthat az egyénnek és a közösségnek.

#istandwithceu, #IstandwithCEU

Frissítés: Index vagy Origo, trendkutatás 24óra

google trends

 

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva