A te boldogságodhoz hány ember kell?

Éljünk teljes életet? De kivel? Lehetséges a tökéletes boldogság egy emberrel egyáltalán? Lehet egyszerre több embert is szeretni? Milyen boldogság az, hogy ha egyszerre több ember adja meg neked azt, ami kell? Egy nem elég? Jogodban áll egyáltalán mindenkitől csak a jót behajtani, és ami rossz, vagy akiből valami hiányzik, attól elfordulni és „visszavinni”, mint valami garanciális terméket az üzletbe, mondván, hogy te nem ezt kérted és ez nem kell?

Szerintem nem. Nem áll jogodban. De tudom, hogy sokan ettől még ezt csinálják. Csináljuk. Mindannyian jók és rosszak vagyunk egyszerre. És nincs jó rossz nélkül és fordítva. Persze, mindenki azt csinál, amit akar. Felnőttek vagyunk. Elvileg… És annyira kétségbeesetten keressük a boldogságot, hogy hajlamosak vagyunk eszközként és tárgyként használni a másikat önös céljaink eléréséhez.

Szeretnék hinni abban, hogy az nem jó, ha néha máshol, más karjaiban találok boldogságot, hinni abban, hogy egy ember is képes megadni mindazt, ami kell, amire szükségem van, hogy boldog legyek, de valójában nem hiszem, hogy ilyen létezik.

Pedig, ha igazán ki merném nyitni a szemem, láthatnám, hogy nem másoktól függök: nem egy vagy akár egyszerre több férfitól, hanem csak magamtól. Nem csak az számít, hogy ő-e a megfelelő, hanem az is, hogy mersz-e igazán boldog lenni vele.

Miért keressük annyian ezt az érzést? Csak azért, mert társas lények vagyunk? Mert fontosak a közös tevékenységek?

Talán mert fontos éreznünk, hogy élünk és hogy valahová tartozunk. Nem csak éldegélünk, hanem merünk élni és az, hogy kinek a karjaiban találjuk mindezt meg, épp azt a bátorságot jelzi, hogy ki merjük mondani, máshol, máshogy is lehetünk boldogok. A bátorság függetlenné tesz. Akármennyire sem fér bele a poligámia kis hazánk kultúrájába vagy egy harmadik, ikszedik fél akár fantáziában felmerülő jelenléte, de olyan szintekre emelhet egy párkapcsolatot, amire a “kiegészítés/pótlék” nélkül sohasem lenne lehetőség.

Végiggondoltam, mielőtt ítélkeztem volna erről és arra jutottam, hogy egy többedik fél jelenléte mindig a kiteljesedés lehetőségét is magában foglalhatja. Te mit gondolsz?


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden érzés, gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

SuLo

A megszokott fejlődés nélküli és unalmas. De a váratlan önmagad megismerésére késztet.

1 Hozzászólás
  1. Köszi a gondolatokat, mostanában én is felteszem magamnak ezeket a kérdéseket. A válasz attól is függhet, hogy a másik fél mennyire motivált a problémamegoldásban. Mert ugye van az a típus, aki nem is akarja látni a problémát, nemhogy megoldani.

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.