Alkalmazott buddhizmus- a lehúzás művészete

Ma, a felkínált identitásrepertoár, már majdnem vég nélküli. Bármivé válhatunk, bármit megkaphatunk, mindent, mindenkit és bárkit, azonnal. Sőt megvilágosodást, gazdagságot, bőséges is!

Még tiszta szerencse ( nem őszinte mosollyal mondom), hogy egyre több az online próféta, megvilágosodott tanító. A szükséges józan ítélőképesség, a feljődni vágyók tudás hiánya, de akár egy váratlan tragédia, válás szétrombolhatja világunkat. Ott, abban a helyzetben rákényszerülünk, hogy az addig kialakított világképünket megváltoztassuk.

Mindannyian szeretnénk tudni, látni, biztosra menni, az elszánt lépés végeredményére. Ránk talál-e a szerencse, bőség, igaz szerelem? Sokféle utat bejárva keressük a megoldást.

Hitet. Reményt. Pénzt, időt, energiát nem kímélve. Csak azt hallod, mert azt akarod hallani: lesz bőség, lesz nagy szerelem, minden meglesz. Hiszen mindenki csak kapni akar, mindenáron!

Mert megérdemli- ez a “kedvencem”! A legtöbben, akik igénybe vesszük eme terapeuták, coachok, tanítók, bárki önjelölt segítségét, elveszettek vagyunk, keressük ebben a világban a helyünket, önmagukat. Éppen ezért képesek vagyunk sokkal többet belelátni egy egy tanácsadóba – mert miért is ne hinnénk, honnan tudhatnánk, hogy nem hitelesek- mint amennyi valójában.

Egy, az adott élethelyzetben lévő, önmagát gyengének érző ember, sokkal erősebbnek, sokkal többnek látja a vele szemben álló tanácsadót! Belemegyünk az ismeretlenbe, nem baj, ha (ez is!) fájni fog, mert semmit sem adnak ingyen- mondják!

Saját utamat járva, rá kellett jönnöm, nem gyengeség, hanem inkább bátorság és leginkább ŐSZINTESÉG saját magammal, ha szembe merek nézni azokkal a dolgokkal, amiket legszívesebben meg sem láttam volna. Megérteni, minden változik, semmi nem az, aminek látszik.

A nappaliba lévő zebramintás kanapé sem attól zebramintás, mert zebrával lett behúzva.

Ami pedig a pszichológusba oltott marketing szakemberek, életmód tanácsadók, gyógyulást segítő terapeuták és más, lelki és testi egészségünket őrző tanácsadók tevékenységét illeti: az, hogy képességeink alkalmassá tesznek arra, hogy más emberekre befolyást gyakorolhassunk NEM jelenti azt, hogy ezt a képességet saját magunk előnyhöz juttatására használhatjuk.

Nem azért vagyunk birtokában tudásnak, hogy ezzel saját érdekeinket érvényesíthessük, legkevésbé, más segítségének álcázva. Nem jogosít fel a bennünk hívő emberek becsapására, megtévesztésére. Se diéta tippek, se elvesztett gyerekek gyászának feldolgozása, se vállalkozási ismeretek kismamáknak szimulálása esetén.

Nem az a kérdés, hogy szakemberek, segítők anyagi ellentételezésre joggal tartanak-e igényt munkájuk során. Az a kérdés, hogy szándékuk a valódi segítségnyújtás vagy csak ráépülés a hozzájuk forduló problémáira, s ezek maximális kiaknázása saját érdekükben.

(Következő részünkben a boldogság titkának tudóiról lesz szó) Lélekrombolók címen pedig új rovatot indítunk a szakembereknek.

Stella írása


Ha úgy érzed, megosztanád Te is érzéseidet, gondolataidat, írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

1 Hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.