Amikor a falaink leomlanak- monológ

“SENKI SEM UGORHATJA MEG A MAGA ÁRNYÉKÁT”

Régebben, csakis a pontosan megtervezett, logikai rendszereken tudtam felfogni a világot, az életemet. Amikor elegem lett a tompa, álmos önelégültségből, az a benyomásom támadt, hogy nem az akaraterő a kulcsa annak az életnek amit keresek, hanem maga a megadás.

Elengedtem a “biztonságos” ,kiszámítható és ingerszegény életet, mert nem akarok úgy élni, hogy az érzéseimet, életemet folyamatos, óramű pontosságú irányítás alatt tartom.

Nemet mondani az elvárásoknak. Inkább megkockáztatom, hogy őrültnek tűnjek álmaiért, kalandjaimért, azért, hogy élek. Magam mögött hagyva a tömeget. Tudom, hogy mire vágyom, merek szembe nézni vágyaimmal, nem elérhetetlenek. Szėljegyzetként: azért óvatosan azokkal az álmokkal. Nem egyből egy malibui álomvilla, vagy épp a válófélben lévő Brad Pitt. Szeretek egyedül lenni, ugyanakkor szeretem azt a társaságot , melyet üres óráimban magam mellé választottam. Bármilyen nehéz is a változás, de teljes szívemből imádom az őszinteség és az önbecsülés érzését. Azt , hogy nem beletörődő, és már nem is lázadó a belső igaz énem. Nem is állok útjába, hadd szárnyaljon.

Amikorra a gondosan felépített falaim kezdenek szépen lebomlani, mert már a vágy erősebb, mint a csalódástól való félelem, azt sem akarom tudni, hogy ő lesz az életem része holnap.

Bizonyosságot sem akarok már szerezni a szerelmekről.

Elképzelni tudom, hogy két tiszta tekintetű ember, áradó érzelmekkel, édesvíz romantikával mindent megtesz, hogy az élet minden percét élvezze. Játszmák, egymás iránti elvárások nélkül. Ahol még a legrosszabb tulajdonság is édes, és látni a szépséget, még akkor is ha nem mindennap pompázik. Csak a csókok csattanása,a mámortól való lebegés, és amikor eljött a perc, már nincs mérlegelés.

Nem is olyan bonyolultak az érzelmek, vagy pontosabban nem érdemes őket vitatni. Rövid az élet, elkel és elfér benne a teljesség. Csak lebegj a mámortól, lejts dervis táncot és légy fülig szerelemes.

Stella írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.