Az 40-es NŐ az új 30-as….. FÉRFI?

Bár közelít az ötvenhez, sokkal inkább tűnik fiatal nőnek. Erős, fürge, megállíthatatlan. Vállalkozásaiban sikert sikerre halmoz. Körme színe illik a parfümje sugallta hangulathoz. Gyermeke(i) életerős, gondtalan fiatalok. Vagy nincsenek.

Mégis, valami azt súgja baj van.

Látszik rajta, ismeri a küzdelmet, a nyertes csatákat. Nem nőként vívta meg őket, nem élt vonzerejével. Mindent beletervezett az életébe, a pipák az összes projekt mellett ott szerepelnek. Gyerek, családi ház, autó, befektetések. Vagy ugyanez a sor, gyerek nélkül.

Nagyra törő volt egész életében. Vagy nagyravágyó? Van egyáltalán különbség a kettő között?

Azokon a pályákon is elérte már a sikereket, ahonnan korábban kiszorult nőként. De a harcnem, amit választhat, nem az övé. Legalább annyira könyörtelen ragadozónak kell lennie, mint férfi társainak. Sőt. Könyörtelenebbnek. Sokszor már akkor sem engedheti meg a gyengeség látszatát vagy tényét, amikor a férfiak még igen.

Ő a modern, sikeres nő prototípusa. Aki ízig- vérig… férfi! Azzá vált, mire fel tudta mutatni azokat az eredményeket, amiket a többiek. Vajon mit áldoz be ezért a sikerért?Az utódlást?

Vajon mi lehetőségünk van arra számítani, azt remélni, hogy azok, akik nőként tudnak sikert elérni a munkájukban vagy az életük egyéb, korábban férfiak dominálta területeken, fel fogják tudni mutatni a hagyományos női(ként számon tartott) értékeket? Hogy empatikusabban fognak viszonyulni a munkatársaikhoz vagy környezetükhöz? Miközben az út, amin eljutottak odáig kontraszelektív módon megbuktatta az összes olyan nőt, aki (szociális) érzékenysége, családi érzelmei vagy más érzelmessége miatt nem volt képes erre a csatározásra.

Hogyan várhatnánk, hogy ezek a sikeres nők tudjanak küzdeni azokért a nőkért, akik nem rendelkeznek ilyen tulajdonságokkal, miközben ők maguk sokszor pusztán tárgyi tévedésnek tűnően öltenek női formát…

Legyen szó gazdasági hatalomról, politikairól vagy közéleti befolyásról: azok a nők tudnak igazán érvényesülni, akik gátlástalansága a férfiakéval mérhető, akik öncélú tevékenységei semmilyen női társadalmi vagy kollektív felelősségvállalást nem tartalmaznak.

Nem L. Ritók Nórának áll a zászló. ( Igazgyöngy művészeti oktatás a hátrányos helyzetű térségekben) Nem azoknak a vállalkozó nőknek, akik emberként kezelnék az alkalmazottaikat. Nem azoknak a vállalati hierarchia csúcsára soha fel nem jutó asszonyoknak, akik az előrejutásért nem voltak hajlandóak lemondani a gyerek(ek)ről, a velük tölthető időről, a családi kapcsolataikról. Akik a tudást szívesen adták volna, de a személyiségük torzulását szinte férfivé már nem.

Akik eljutnak a vágyott pozíciókra, azok mindent adnak érte. S a végén, a tükörbe tekintve egy férfi fog visszanézni rájuk a szolid smink alól. Vajon, megéri?


Írj Te is, ha úgy érzed, szükséged lenne rá. Vedd fel velünk a kapcsolatotMinden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

1 Hozzászólás
  1. Igazából számít ez? Nem értem a nemek közötti boncolgatast.
    Sok felek vagyunk, ez így a jo. Miért kellene bárkit is elítélni. A siker biztos sok lemondással jár, erős onervenyesites kell hozza, vannak akik saját érdekeiket helyezik mások elé, vannak akik mások érdekeit helyezik maguk elé. Mindegyiknek megvan a hátránya, es mindenki a másiket irigyli, de attól meg nem feltétlenül leszünk képesek rá. 🙂 Én a gyengébb oldalt képviselem, bár nagyon szeretnek a másik oldalon állni, hiszen folyton a hátrányaiba ütközom, es tudom, hogy ennek ellenére mennyi mindenre képes lennék én is, csak rosszul képviselem a saját erdekeimet. Ennyi az egész. Egy problémám van csak vele, meghozza az, hogy nem értékelik a másik oldalt a sikeres emberek, pedig nélkülünk nem is erzhetnek magukat sikeresnek. Es szimplán hülyének nézik azt, aki nem hasonlít hozzájuk. Ez is bizonyítja talan, hogy bizonyos nőies, megértő tulajdonságok hiányoznak belőlük. Én mindezt elfogadom es belátom. 🙂 Es mindig kiállnek a női nemert, akármilyen sokrétű. 🙂

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.