Azonnal akartam az életed. Felállok, ha beledöglesz is.

Megtörtént. Nagy beszélgetés, hogy szeretlek, ezért szakítsunk. Igen, mert kiderült, hogy nem bírok az egómmal.

Türelmetlen vagyok: most azonnal szőröstül-bőröstül akarom az egész életét magamnak.

És ha ez lesz, megölöm Őt. Nem akarok embert ölni, és magamnak sem szeretnék újabb kudarcélményt begyűjteni. És ekkor az Erős Ember majdnem elsírta magát a gyomrostól, amit voltam szíves, szeretetből, tényleg szeretetből, az ebéd mellé bekínálni Neki.

Mi történt? Probléma volt, és elfutottam. Most.

És hogy mi történt ezután? Sírás, megkönnyebbülés, és a visszavonhatatlan veszteség érzése. Mert Erős Ember elárulta, hogy neki is vannak gyengeségei. Neki a múltban van a problémája -befalazva.

Ki hitte volna? Én nem, mert nem láttam a szememtől és a szerelemtől. Én csak az istent láttam. Tilos, tilos, tilos istent látni emberben! Pedig milyen jó ez!

Igen, csak az egó nagyon rafinált játékot űz velünk, űzött velem közben. Nem rossz az egó, csak tudattalan.  Az egó kiváló helyzetjelző készülék, és ennyi. A jelzésértéket kell belőle észrevenni, a többit meg rábízni az emberi személyiség kifinomultabb rétegeire: női megérzés, velünk szültetett ösztönös bölcsesség, stb. Mert ilyenjei vannak mindenkinek. Szóltak is nekem: Hahó! Ne hallgass az egódra, lassíts, vagy szimplán ne csinálj semmit.

Na, és akkor megkaptam én is, és Erős Ember is a leckéjét. Utáltam türelmesnek lenni, mert azt gondoltam, voltam már én olyan éppen eleget életemben. Erős Embernek meg ki kell bontania a szívébe falazott kudarcokat (ilyen-olyan párkapcsolatokat, talán még házasság is).

Mert különben következő kapcsolatunkban reprodukálni fogjuk a baszakodást: a türelmetlen baszakodást és a totojázó baszakodást.

Egó barátomnak egyébként igaza volt, hogy jelzett. Köszönöm szépen. De azt a sok érzést, benyomást, akarást, vágyat az agyamnak kellett összerendezgetnie koherens magatartássá, mert bennem élő bölcs istennő barátaim sem gondolták végig a helyzetet. A helyzetet és az ebből lehetségesen fakadó más helyzeteket. Végiggondolni – nemcsak új szót, de új világlátást, magatartásformát is tanultam.

Igaza volt Erős Embernek, inkább hozzuk ki egymásból a legrosszabb énünket. Én meg hozzáteszem, hogy jó, csak beszéljünk, beszéljünk, beszéljünk egymással sokat, sokat és még többet a türelemről és változásról, kudarcról és természetes emberi utakról, mert csak az Isten nem hibázik.

Vigyázat!, „bölcsesség” következik. (Coelho rajongók nyugodtan olvassanak tovább, a többiek vegyék inkább elő a Bibliát, a Ji Kinget, vagy Rejtő Jenőt.) Ha probléma van, kegyetlenül őszintének kell lennünk, magunkhoz és a másikhoz akármilyen emberi kapcsolatban is (szülő – gyerek, munkahelyi relációk, stb.). Őszintének lenni és végiggondolni a helyzeteket. (Ezt már magamnak mantrázom. Ti nevethettek.)

Hát, a kegyetlenség megvolt. Mert a szemeimet a szerelemmel úgy letakartam, hogy azt sem vettem észre, ami a hangfalaimra van kibiggyesztve öles betűkkel:

1: Teljes őszinteség.

2: Nem veszem fel azt a kesztyűt, ami nem az enyém.

3: A kutyák ugatnak, a karaván halad tovább.

Ami történt, megtörtént. Kibillent a mérleg nyelve, hanem is a kóros, de a nem előnyös egyensúlyból. Ami nem öl meg, megerősít. Még nincs pont a történet végén.

Oroszlán Szűz írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Vendég Írók

Itt azoknak a nőknek az írásait olvashatjátok, akik rövidebb ideig, esetleg egy-egy írás erejéig csatlakoztak hozzánk.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.