Beszéljünk a szexről? Tényleg beszéljünk?

A magazinok tanácsai szerint a jó szexuális élet a beszélgetésen múlik.  Ráadásul, a résztvevőknek a beszélgetésén. Egymással. Biztos, hogy ez lesz a megoldás?

Azt hiszem, szeretnénk átugrani a történelem néhány azon fejezetét, ahol a felhajtott szoknya és a sötétség uralta ezeket a történéseket. Online pornó, BDSM, szexi fehérneműk.. Ja, s persze mindezek végén nem feltétlenül áll gyerek. Sőt, sokszor a gondolata sem merül fel, szólhatna arról is.

Olyan érzés, mintha Csodaországba a tükör másik oldalára kerültem volna. Azok a nők, akik nagyanyáik korában még a mielőbbi házasodást és ennek a témának az egész feledésbe merülését várták, legfeljebb a kellő gyerekszám és az uruk hűsége ( és erőforrásainak megtartása ) miatt tettek kivételt, most furán érdeklődővé váltak a téma iránt. Pozitúrákat böngésznek, szextippeket olvasnak, kellékeket vásárolnak. Időutazás érzés.

S mégis, ennyi információ begyűjtése után sem akar a dolog az istennek sem tökéletesre alakulni. ” Nem elég változatos” ” Nem élvezem” “Már nem élvezem”

Miért nem jut ma már senkinek sem eszébe, hogy ennek talán nem is célja, feladata az élvezet? Legalábbis, nem mindig, mindenkor, mindkét félnek. Nem feltétlenül a társsal. Miért olyan kínos ma már azt mondani, nem érzem megerőszakolásnak, ha lezavarja az ember a pár percét, miközben tőlem sem vár semmi kiugró teljesítményt, majd utána végre nyugodtabban tud koncentrálni a számomra fontos(abb) dologra. S, hogy, igen, nem élveztem. Na és?

Azt várjuk magunktól, hogy a pohár rosé mellett ülve bájosan tudjunk csicseregni párunkkal a kedvenc önkielégítési technikáinkról, miközben a családban, ahol felnőttünk valószínűleg még az sem volt egyértelmű, a szüleink élnek házaséletet. S beszéljük meg mindezt azzal a férfival, akinek a nagyapja még a csizmáját is az asszonnyal húzatta le, s akiben fel sem merült a nővel bármit is kellene kezdenie a saját kedvtelésén kívül. Ez a férfi, akinek sosem kellett magát összehasonlítania az elődökkel, ( ha szerencséje volt, nem is voltak) most a közösségi portálon összemérheti magát választottja korábbi partnereivel, meghallgathatja, mennyire nem nagy szám, amit ő tud az ágyban, bezzeg az Alkonyatban az a vámpírpasi, az igen… A barátnője kedvesen, csupán támogató szándékkal hoz haza kellékeket színesíteni a szexuális életüket: vibrátort, pornófilmet és másik nőt. Mint a macskám, amikor kedveskedni akar a döglött, lerágott fejű egérrel. Nem érti, miért leszek ideges…

A szerencsétlen csak azt érzi szar, amit csinál. Kevés, nem elég jó, nem elég változatos. Arra gondol, az előd ezt biztos széria felszerelésként tudta. ( Ha sejtené…). Egyre kisebb lesz a saját szemében, s a helyzet nem, hogy javulna, sokkal inkább romlik.

A nő pedig megsemmisülten áll. Azt olvasta, mondja el a problémáját. Beszéljék meg. Nem érti, miért reagál az ember úgy, ahogy. Közben pedig saját maga is meg van zavarodva. Ha merne mélyen a lelkébe pillantani, ott egészen más vágyakat találna: kizárólagosságot, összemérhetetlenséget, gyertya(se)fényes ölelést. Semmilyen erotikus részlet nem lenne hangsúlyos. Egy érzést találna csak, az egybeolvadás érzését, valami körvonalazhatatlan fizikai érintéssel. S itt, ebben az eldugott sarokban ő már nem lenne se szupernő, se modern gondolkodású világpolgár, se szexistennő. Valamelyik ostoba és giccses hercegnős Disney film főszereplő lánya lenne lobogó, hosszú fürtökkel, karcsú derékkal és rebbenő szempillákkal abban a történetben, ahol az erotika véget ér az első csóknál…


Nálunk nem kell újságírónak lenned, ha vannak érzéseid, amiket megosztanál másokkal. Írj, vedd fel velünk a kapcsolatotMinden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.