Cicaharc a medence partján

A WMN oldalán jelent meg Pásztory Dóri nyílt levele Hosszú Katinkához. Az egyetlen, amit éreztem az írásokat olvasva a mérhetetlen szomorúság. A WMN, az írói és általában az uralkodó közbeszéd miatt. Pásztory Dóri Hosszú nyílt levelét, az egyoldalú kommunikációt tette szóvá. Azt, hogy Katinka nem áll ki az elesettekért, elnyomottakért, csak a saját mohósága vezérli.

Itt tartunk. Ha olimpikon leszel, ha elérsz sikereket a szakmádban és ennek anyagi ellentételezésére is igényt tartasz pénzéhes nő vagy. Ami nagyobb szitokszó, mint bármi más lenne. Ja, hogy ez a munkád? Hogy nem istennő vagy, hanem egy szigorú menetrend szerint dolgozó profi sportoló, akinek egy tollvonással írják át a bevételeit? Valakinek eszébe jutott közben, Hosszú is szülni szeretne? Tudjátok, babázás. Amivel kicsit gázosabb utána ez a fajta pénzkereset.

Hogy a saját Facebook oldalán miképp kommunikál, ugyanennek az – amúgy igen sikeresen működő rendszernek – az eleme. Hogy miért nem áll le úton- útfélen vitatkozni? Miért nem a televízióban hőbörög? Hol is, a köztévén? Vagy egy eldugott, senki által nem nézett ellenzékin csatornán? Esetleg ideje lenne eljárnia főzőműsorokba is véleményt formálni?

Ami a legjobban bánt Pásztory Dóri válaszában az nem az, hogy egyrészt használ egy olyan eszközt, amit kifogásol ( nyílt levél). Hanem az, hogy azt a lányt, aki végre példát mutathat lányoknak, nőknek arról, milyen fontos kiállniuk önmagukért, hogy ne akarjanak minket állandóan a “nő szerepe az odaadó, feladó háttérország” ostoba pozíciójába kényszeríteni, azt nem támogatjuk, hanem véleményezzük, támadjuk. Ez nem kritika, hanem áskálódás, felesleges ellenérzés keltés egy sikeres nő ellen.

Ha mi, nők is ennyire képtelenek vagyunk megérteni, elfogadni és támogatni egymást, akkor mit várunk a környezetünktől? Ha nekünk is csak az isteni tökéletességgel megáldott csodanő az egyetlen, aki elfogadható az ismertség porondján, akkor miért lepődünk meg azon, ha a közgondolkodás ócsárol minden, nálánál sokkal kevésbé eredményes, több hibát vétő nőt is?

Kevés azt írni a végén ” én egyébként tisztellek és szurkolni fogok” Ha valóban így érzed, ezt teszed, akkor nem kötsz bele. Mert ez nem volt más. Szégyelld magad Dóri! Szégyelld magad, WMN!

Arlette

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

1 Hozzászólás
  1. Igazad van. PD következetlen, és valószinűleg írigység is motiválja. Rusnyaság tőlem, de az jut eszembe,hogy PD sikeres időszakában a csapból is ő folyt,különösen szűkebb pátriájában.

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.