Dobjatok nekünk egy gumicsontot- mit ér a lájk?

Tudtad, hogy? Nem, ez most nem AZ a tudtad sorozat lesz. Figyelj, érdekes információkat kaphatsz:

statisztika

 

Tudtad, hogy a legtöbb lájkot begyűjtő nők kivétel nélkül a testükből élnek? (Nem feltétlenül profán módon, lásd Hosszú Katinka Művek vagy Rubint Réka)  Nem találni olyan nőt a sor elején, aki nem rendelkezne ezen tulajdonságok összességével: csinos, vékony, gyakrabban tartalmaz szilikont a listán hátrébb kullogó társainál, jellemzően iskolai végzettsége nem magas…

Tudtad, hogy az intelligensebb, a környezetükkel többet törődő nők a sorban hátrébb szerepelnek? Legyenek oktatás vagy kultúra követei, mindenképpen megelőzik őket a külső jegyeikkel erősebben operáló kolléganőik. Vegyük példának Szinetár Dóra 30 ezres rajongói táborát és Liptai Klaudia 170 ezres csoportját.  De nézhetjük L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy művészeti alapítvány vezetőjének 11 ezres táborát és D.Tóth Kriszta közéleti személyiség, online NŐI magazin alapító egy nullával több rajongóját. Azon kívül, hogy Nóráról ritkán készülnek hófehér ruhás szépen beállított képek, a súlya is picit több, továbbá nem visz el magával híres embereket sehová és azt sem tudjuk, milyen az arca smink nélkül 20 napig, vajon mi lehet a különbség közöttük? Esetleg az, hogy az egyik kizárólag a tevékenységének szenteli az idejét…?

Tudtad, hogy annak a sornak, aminek Sándor Mária ( tudod, a fekete ruhás ápolónő, aki az egészségügy tarthatatlan helyzete miatt tiltakozott egész addig, míg mindenki ki nem farolt mögüle) 4 ezres a “tábora”, míg ennek a listának a másik végén a “nőkért és az ő lelki egészségükért tenni akaró” szépfiú imitátor, Marozsák Szabolcs a semmitmondó életbölcsességeivel 100 ezres követői csoporttal büszkélkedhet? Értem én, az egyik Értetek él, a másik Belőletek, de ez annyira apró nyelvtani eltérés, hogy észre sem érdemes venni…

Tudtad, hogy bár férfiakat jóval kisebb számban találni ezekben a listákban ( nem, nem azért, mert tudatosan elcsaltam, ez még mindig NEM AZ a statisztika), ők azonban sokkal több követővel bírnak, mint a nők? Háromszor annyi nő szükséges ahhoz, hogy megközelítse a férfiak által elért tábort.

Tudtad, hogy Dr. Almási Kitti, aki nem elég, hogy jó csaj, de populáris ( népszerű) témákban előadásokat tartó végzett szakember ( neve előtt azzal az aprócska rövidítéssel) 70 ezres táborával is picit több, mint a felét hozza az önbizalomedző Marozsáknak?

Tudtad, hogy 50 év fölött gyakorlatilag reménytelen, hogy a közösségi hálón nagyobb számban meghallgassák a gondolataidat? Akkor is, ha professzionálisan kezeled a tweeteket, ha tudod, mit jelentenek a funkciók és használod is őket. Amennyiben nem rendelkezel azzal a szükséges elvárással, hogy  50 alatt legyél, mutatós és göthös, akkor felejtsd el, hogy eljuttathatod a mondanivalódat a közönséghez.

Tudtad, hogy miközben itt rágódsz a Neked dobott gumicsontokon a “ledobta a textilt” és “villantott”  írásokon, közben olyan döntések születnek a fejed fölött, amiket még az unokáid is nyögni fognak? Kivéve, ha az utolsó -távozás előtt- leoltja a lámpát…

S végül, a legfontosabb:

Tudtad, hogy azért, hogy ezek jellemzik a közösségi oldalakat elsősorban TE FELELSZ?Minden alkalommal, amikor lebutítod a gondolatok világát egy szép, csillámporos rózsás képre, egy pucsító tükör előtti fotóra adott lájkkal. Amikor Tibi Atya alkoholizmusra buzdítását többre értékeled, mint Nóra küzdelmét a szegregátumban élő gyerekekért vagy Sándor Máriáét az élhető Magyarországért. Ekkor Te magad is beleversz egy szöget az ország koporsójába. Ne vonj vállat és told el a felelősséget, amiért “én csak szórakozom itt egy kicsit, gürcölök, ennyi örömöm hadd legyen” . Nem napi 10 percet töltesz átlagban ezeken a fórumokon, hanem ÓRÁKAT! 

Ha egy pillanatra is elgondolkodsz ezen, már megérte ráfordítanom néhány órát ezekre a statisztikákra.


Ha Te is úgy érzed, van miről beszélnünk, vedd fel velünk a kapcsolatot.

                                                         Arlette

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.