Édeshármas. Valóban annyira édes vagy inkább keserű?

“EGY FENÉKKEL NEM LEHET KÉT LOVAT MEGÜLNI”

Édeshármas. Elutasítjuk. Vagy fantáziálunk róla. Esetleg ki is próbáljuk.

De miért utasítjuk el? S aki elutasítja, fantáziál róla? Aki nem csak fantáziál, eljut a megvalósításig? Aki próbálta ismételné? Hol vannak a határok?

Szinglinek kell-e lenni mind a három félnek? Mit tesz egy kapcsolattal a hármas? Lehet- e benne egyáltalán párkapcsolat? Kit „szabad” bevenni? Jobb egy idegen, jobb-e egy ismerős? S mi van, ha a háromból nem kettő a nő..?

Az egyik legmegosztóbb kérdéskör az édeshármas. Mikor kitaláltam erről írok, körbenéztem, milyen cikkek jelentek meg a témában, milyen kommentek születtek hozzá. Sokan betegnek titulálták azokat, akik benne voltak ilyenben, sokak szerint az a kapcsolat, ahová bevesznek egy harmadikat a „hitvesi ágyba” az már rég halálra ítélt. ( Mennyivel egyszerűbb, ha nincs hitvesi ágy, ugye? A szerk. megjegyzése)

Olvastam olyan hozzászólásokat, akik azt javasolták, hogy akár írásos szerződésben kell kikötni, hogy kinek mit szabad, mindent lebeszélni hármasban. Akik próbálták, azt írták a legjobb, ami spontán jön. Sokaknak a helyszín is kérdés volt. Abban mindenki megegyezett, hogy a legjobb nem otthon.

Vajon melyik félnek van igaza?  Vajon hetekig kell tervezni egy ilyen akciót, vagy ahogy jön úgy puffan?

Akik részt vettek ilyenben egyöntetűen azt vallották, hogy azon túl, hogy mindenki mindenben benne legyen a másik legfontosabb dolog, hogy mindenki eljusson a csúcsra, mindenki jó élménnyel távozzon.

De létezik ilyen happy end?

Az édeshármas  örök kérdés marad. Mindig lesz, aki szerint „beteg”, aki ilyenre vágyik. De talán az „betegebb”, aki a saját vágyait tagadja meg. Amire vágyunk, azt éljük meg, a megfelelő keretek között, biztonságosan. Hiszen egyszer élünk.

S mi történik ,ha tényleg nem hagyjuk ki? Folytatásunkban elolvashatod…

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

 

 

 

 

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.