Ellenségkép gyártás helyett- szavak nélkül

Társadalmi érzékenyítés. Esélyteremtés. Vizuális nevelés és integráció. Nehéz szavak. Kerüljük is őket jó messziről, ha tehetjük. A betegekkel, elvesztett családtagot gyászoló emberekkel és más nyomorultakkal együtt. Nem szeretnénk látni, mert zavarja a komfortos kis életünket.

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Nóra ( Igazgyöngy Alapítvány. L. Ritók Nóra) hihetetlenül szelíd lénye ámulatra méltó küzdeni akarással párosult. Megkockáztatom, többet tesz azokért a gyerekekért, mint “tanult tehetetlenséggel” bíró szüleik.

fotó by Lilla Meggyes
fotó by Lilla Meggyes

Nem látom, hogy miképp tudna boldogulni olyan helyen, ahol az ellenségkép gyártás országos szinten zajlik, ahol a “tehetsz róla” gondolat dívik, legyen szó szexuális erőszakról vagy nyomorról.

Mégis, apró fénysugárként látom azokat a mögöttes társadalmi szerveződéseket, amik mellé állnak azok mellé a kezdeményezések mellé, akik hangja halk, ereje gyenge s nincs bennük elég tisztességtelenség, hogy saját magukat tolják előtérbe.

Ha mégse ez következik, akkor legalább legyünk következetesek: a félkilós újszülöttet éppúgy csapjuk falhoz, mint akit Rikárdónak hívnak vagy végtagja van több vagy kevesebb a megszokottnál. S akkor már ne kíméljük a “furákat” sem, legyenek Down-os babák vagy autisták. Sőt, ezen a vonalon haladva térjünk le teljesen a hagyományos útról, s válasszuk a kémcsőszex biztos világát, mindenki mást pedig sterilizáljunk.

Hiszem ,mert hinnem kell, hogy olyan világot építünk, amiben nem zárunk ki embereket csak azért, mert velük született paramétereik nincsenek a komfortzónánkban.

igazgyongyos-diak


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

 

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.