Élvhajhász

A minap elhatároztam valamit. Hogy ki- és beteljesítem önmagam. És hogy minden olyan dologra fogok fókuszálni a jövőben, ami élvezetet okoz. Egy igazi élvhajhász leszek. Persze, nevezhetjük ezt is hedonizmusnak, vagyis mikor az ember tudatosan azokat a tevékenységeket részesíti előnyben, amelyek élvezetet okoznak számára. Rengeteg minden tartozik ide: azon kívül, hogy a testi-érzéki örömök, a boldogság, elégedettség, kiteljesedés, önmegvalósítás, siker érzését okozó tevékenységek, élmények is.

Annyi rengeteg idő megy el sajnálkozással, panaszkodással, eredménytelen vitákkal, harcokkal, szenvedéssel és fájdalommal, miért ne lehetne több időt tölteni az örömteli dolgokkal? Miért ne választhatnád tudatosan a benned kellemes érzéseket okozó elfoglaltságokat a lehúzó, az energiát feleslegesen felemésztő, a negatív gondolatokat szülő tevékenységek helyett?

A lényeg a választáson van, mégpedig a Te választásodon. Nem pedig másén. Óriási megkönnyebbülés volt számomra rájönni arra, hogy én irányítok. A legtöbb dolgot én irányítom, a saját sorsomért is én vagyok a felelős. Csak ÉN. Senkire nem kell mutogatnod és mindenkit feloldozhatsz korábbi bűnei alól, akik valaha rosszat tettek veled vagy akartak neked, mert mindig kell ahhoz is egy másik fél, aki eltűri, elviseli, jóváhagyja azt, és az sokszor igenis Te voltál. Persze ezt nem mindenki képes bevallani magának… nem könnyű!

Nem tagadom, hogy új szemléletemben segítségemre voltak azok a csodálatos hormonok, továbbá a változást hozó, szerelemszagú, langyos tavaszi szél, ami bizonyára idén is vizet áraszt majd… Válassz ma te is valami mást, valamit, ami felpezsdít, örömöt okoz, kellemes érzést az ízlelőbimbóid számára, vagy egy felejthetetlen közös emléket egy szokatlan helyen egy barátoddal… De vigyázz, az új érzések nagyon könnyen függővé tesznek és ezentúl soha nem akarsz majd máshogy élni!

S, ha már “kezdjetek el élni”, a végére Anna and the Barbies száma:


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

SuLo

A megszokott fejlődés nélküli és unalmas. De a váratlan önmagad megismerésére késztet.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.