Ez a Leander NEM a virág – Rajongó levél

Kedves Köteles Leander! Ilyen névvel azt gondolom, csoda lett volna, ha nem lesz belőled VALAKI! Szerintem sz.rrá szoptad magad gyerekkorod óta, hogy így hívnak, bár ez ki tudja mennyire játszott közre abban, hogy te, egy egyszerű vidéki srácként beetted magad a magyar zenei világba!

Érdekes, hogy a te számaid közül jó pár hónapja a „Ketten egyedül” című dalodba azonnal beleszerettem… Nemcsak mert a saját vívódásaim láttam és hallottam a zenédben és a klipedben, hanem mert mindehhez még csak jól se nézel ki! Hogy van az, hogy akinek nincs olyan vonzó külseje, annak odafigyelnek a mondanivalójára? Érdekes, mert mielőtt rákerestem volna a többi számodra a jutyúbon, azt hittem, ez az egyetlen stílus, amit tudsz!

https://www.youtube.com/watch?v=rS-iYxnk_6Q

És kiderült, hogy nem volt igazam! (Amit egyébként kifejezetten szeretek, hiszen nem kevés előítélet szorult belém, de maradjunk Nálad.) Bányászva a neten, először az tetszett meg, hogy üvöltesz, mint a sakál, egy egy régebbi számodban! Nahát, hogy ez a kissé molettnek és kissé szentimentálisnak tűnő fiúcska (1985-ben is születtek emberek?) egész sokoldalú, ráadásul a dalod még hegedűvel kombináltad azaz ez a minden sírva vigadó magyarnak csontig benyaló szám igenis elbűvölt engem is… Vagy esetleg ezzel a vájt fülűeknek is bizonyítottad, hogy igenis értesz a zenéhez, annak ellenére, hogy nem zenei tanulmányokat folytattál?

És még trükkös is vagy, hisz inkább új dolgokba vágsz bele, mint például új szóló lemez kiadása, hogy eltereld a figyelmet egy előző együttesed feloszlatásáról, nahát! Ahány stílus, annyi zenekar, hogy pont akkor szólsz a Petőfi Rádióban, mikor nem hallgatom?! (Talán ha az autószerelő visszaállította volna a rádiót, akkor hallottam volna, esetleg nem olyan időpontban szól a dalod, mint ahogy én jövök megyek a munkahelyemre?)

De ami igazán tetszik, hogy „Te is felültél a hullámvasútra” azaz a 2015-ös abszolút nihilből egész klasszul összekapartad magad! Hogy el voltál keseredve, hogy elölről kell kezdened, és inogtál azon a határon, amit sok ember érez, ám képtelen megfogalmazni: „Mindig is szerettem a szerelem és gyűlölet közti apró határt feszegetni, ahogy a tragédia is nagyon közel áll a komédiához. Ez gyakorlatilag egy olyan dolog, ami mindig azt feszegeti, hogy mi az ösztönös és mi a tudatos, ezek a dolgok mozgatják az embert életének minden pillanatában”

Igen, jól mondtad, ez a valóság. Képtelenség valakit minden percben, minden órában szeretni, vagy ha mégis, az bizony igencsak emberi és igencsak kockázatos! Viszont inkább hallgatlak mostanában Téged, mint a Halott Pénz-t, mert ők nagyon úgy tűnik, orrig merültek a magánéleti problémákban, ami a dalaikon is meglátszik… Diggieman meg egészen eltűnt, ő meg pont azért, mert nyakig ül a romantikában, szóval igazán jól esik végre egy jó pár stílusban otthon lévő férfi zenéjét hallgatni (fülgyulladás miatt éppen halkan), akinek a hosszú (kissé Kozsósra emlékeztető) hajon át a kopaszig minden jól áll…

Viszont egy mondatod szerény véleményem szerint elhamarkodtad, vagy ehhez még élned kell: „Majd alszol, ha megöregedtél” – nos, erre ne számíts! Minél öregebb leszel, annál kevesebbet fogsz pihenni, hisz a sikerből sosem elég, pláne annak, aki igazán meghevert egyszer és a semmiből küzdötte fel magát – na ők, ők tényleg képtelenek leállni…

Végül hadd soroljam fel az Arlette olvasóinak, hogy mi tetszik még igazán ebben a férfiban: önmagában az a dekadens vonzerő, amivel az EYCIIR hölgy alkotója rendelkezik, azaz sok ember számára depresszióra vagy akár szuiciditásra való hajlam, amelyet a károgók sajnos úgy fordítanak, hogy „kíváncsiak, mikor nyírják ki magukat”…

Ellendrukkerből sok van, ám én azt gondolom, hogy aki hajlik, az nem törik és amíg a száraz tölgyfák eltörnek, addig a pálmafák túlélik a hurrikánt is…

Lássunk csak pár dalcímet, amik igazán meggyőzőek számomra: „Szerelmetlen dal”, „Lőjetek fel”, „Vigyetek kórházba”, „Szívidomár”, „Túlélő”, „Fájdalom elvitelre”, „Az ördög naplója” valamint a „Szívidomár” és az „Öngyötrő” c. albumok, amik elnevezése már önmagában is annyira találó, hogy ki ne állna meg meghökkentségében vagy akár döbbenetében, hogy mennyire egyszerű és egyben zseniális!

Kedves Leander! Eltartana egy darabig, mire az összes számod meghallgatnám, és monomániás sem vagyok (remélem), ám mégis én inkább annak drukkolok, hogy folyton felülmúld önmagad és tényleg megírd mások helyett azokat a dalokat, amiket szerény véleményes szerint te tényleg és igazán jobban tudsz!

Alice

Forrás: rockbook.hu; hardrock.hu; hammerworld.hu; wikipaedia.hu

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.