Fakanál mellett bólogató gyerekes nő- téveszmék a sikerről.

Lassan egészen fura irányt vesz a nők önmegvalósításának félreértelmezése.  Idézve nőmagazinból ” Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor a nő otthon bólogatott a fakanál felett, és gyesről ment gyesre, miközben esze ágában sem volt önmegvalósítani. Sőt: önálló gondolatai se voltak, mert minek az, és különben is.

Értem. A fakanál mellett maradt nő az már csak egy ósdi, ostoba és férfiak által végletekig elnyomott szaporítószerv lehet!

Lányok, kezdtek erősen túlzásba esni! Az, hogy az automata kapunyitós, beléptető rendszeres multinacionális munkahelyetek chipkártyát akasztott a nyakatokba, nem túl távoli országokba elküld Titeket meetingekre, nem jelent semmit. A jól fizetett állásaitok, a Linkedin profilotokon a Manager, Specialist, Supervisor és Recruiter kifejezések ne tévesszenek meg:  attól, hogy felcímkéztek Titeket még nem azt  jelenti, hogy a döntést a Ti kezetekbe adták volna. Ellenkezőleg.

Elhitették Veletek, hogy élet, amit most élhettek különleges, többet ér, mint nagyanyáitok rabszolga sorsa. Jó fizetéseitek feledtetik Veletek az elhagyott családi kapcsolatokat, a gyökértelenséget, s leginkább a felettetek múló időt.

Azt is elhiszitek, hogy becsaphatjátok a szervezeteteket: ha sokat mondogatjátok húsz évesnek érzem magam, talán meg fog történni.

Álljatok le lányok! Ez a tündérmese nem az a tündérmese. A végén nem a várt és megérdemelt herceg fog megérkezni az átlagos szomszéd srác helyett, hanem a pszichológusod, a meddőségi klinika és az emberkísérlet, aminek Te leszel az alanya.

Te, aki ha a gyerek- fakanál- házasság kombó kimarad az életéből, megpróbálhatod majd magad újra összerakni ezek nélkül az elemek nélkül. Akkor is, amikor már nem azt fogod érezni harcos amazonként, hogy mekkora kúl érzés a saját ( vagy bérelt) lakásodban újabb szexi estét eltölteni a sajt/ bor hozó partnered társaságában, aki az elköteleződésnek mentes minden szándékától a közös teherviselésről nem is szólva.

A bolygó nagy részén zajló emberkísérletek arról szólnak, milyen végletes körülményeket bír ki az emberiség, legyen szó Aidsről,  járványokról vagy csak egyszerűen éhezésről. Te, aki szerencsésebb vagy és jóléti társadalomba születtél, Te más társadalomtudományi -orvosi kísérleteknek leszel az alanya. A kitolt átlagéletkor a szüléseknél, a koraszülöttek életben tartása, a lombik programok, a petesejt fagyasztás: megannyi orvosi kísérlet, amiben részt vehetsz. Ha későn döbbennél rá arra, mégsem az IGAZI megtalálása és a vágyott karrier lett volna a legfontosabb az életedben, akkor ezek fognak a rendelkezésedre állni. De készülj fel arra is: az orvostudomány a TE kezedbe fogja adni az emberkísérletei eredményeit: a megtartott, örökre fogyatékossággal élő gyerekedet vagy az igazolást arról, meddő vagy..

Ne tereljétek a férfiak ellen a szót. Akik nem akarnak elköteleződni. Ők nem okai, hanem okozatai az eseményeknek. Épp úgy, ahogy Ti.

Egy pillanatra gondolkodjatok el azon, ha 20-25 évesen nem azt hallanátok, hogy ráértek 35 éves korotokig ( sőt, lassan az után is ) szülni, akkor mit tennétek? Ha azt olvasnátok mindenhol vénkisasszonyok vagytok, jobban igyekeznétek? Ha nem lennének orvosi beavatkozások, akkor is várnátok?

Ha igen, a Ti döntésetek. Ezt senkinek sincs joga elvitatni Tőletek.

Amikor ugyanezzel a kiskosztümös- szolid parfümös szettel belibbentek a munkahelyetekre és szépen manikűrözött ujjacskáitokkal az okostelefon képernyőjét lapozva szánakozva nézitek az anyákat magatok mellett, akik lófarokba kötött hajjal hajkurásszák csemetéiket, ne higgyétek: a TI döntésetek a jó döntés. ( Egy ilyen szánalmas édesanya cikke olvasható ITT)

Legkevésbé, mert nincsenek jó vagy rossz döntések. Csak választások ,amikkel utána együtt kell tudnotok élni. Nektek, Magatoknak.

(Ráérek szülni sorozatunk korábbi részeit ITT és ITT olvashatjátok)


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.