Gyerekhalál a szökőkútban!

Nem szeretem ezeket az írásokat. Azért, mert az amúgy is stresszelő szülőkben keltenek még több riadalmat. Ez a “tudtad hogy ” kategória. A “beengedni a szökőkútba” is azt jelenti, hogy egy nyáron egyszer-kétszer, ha úgy hozza a kánikula szaladgálnak benne. Az is a szülőn múlik, a gyerek konkrétan fürdik-e vagy csak locspocsol kicsit. Az is, hogy életvitelszerűen, mint a roma gyerekek a Rákóczi téren- itt strandolnak. Bár az ő esetükben az a víz tisztább volt, mint amiben egyébként mosakodnak. Ha mosakodnak.

Statisztikai valószínűségről van szó, amit “úristen, mi történhet” túloz el az író. Miért parázzuk végig az egész kib..szott nyarat? Atyaég, mi történhet a kölökkel a szökőkútban? Mondjuk… semmi? Nekem megvan a nyári horvátországi hajnali élmény, a százcsillagos szállodában, ami egy lakatlan szigeten fekszik, s ahol hajnali órákban a medence partjáról sikálják a madársz.rt, hogy mire a vendégek felébrednek, ne lássák, a sirályok senki földjén szálltak meg.

Emlékeztek arra a reklámra, amiben Hanna Sural szép, fehér köntösben sétál az amúgy patyolat tisztának tűnő lakásban, majd azt mondja, “ez a lakás tisztának tűnik, de vannak, akiket ez nem nyugtat meg.”  Ők előveszik a nagyítót és szörnyek hadát fedezik fel.

Na , ezeknek az emberek tartják életben az ilyen rémtörténeteket. Nem kérdés, a nyári Balatontól, a fagylalttól, a szökőkúttól lehet-e betegséget elkapni. Az a kérdés, akinek az a feladata, miért nem tesz különbséget a tájékoztatás és a rémültségkeltés között! (Ja, hogy az újságírónak ez utóbbi a feladata?)

De, ha már imádunk rettegni, kis ANTSZ részlet:

” Időjárási körülmények függvényében az aeroszol a forrásától viszonylag nagy távolságban (több km-es körzetben) is okozhat akár tömeges megbetegedéseket is. A nedves hűtőtornyok különösen alkalmasak a terjedés elősegítésére nagyobb területen.”

Sőt, akkor már olvassunk arról is, további rettegni valónak, hogy gyakran hívják “civilizációs épületgépészeti kornak.” Tudjuk, a klíma…!

Találtam rettegőknek még egy jót, “hazajött a wellness hotelből és meghalt” címen az Indexen.

Ha úgy döntenél, hogy inkább megkísérled élni az életed a nélkül, hogy az eltúlzott veszélyek miatt aggódsz javaslom inkább az objektív tájékoztatást vedd igénybe. Olvass utána, attól még baja embernek sosem lett. No, nem a dokuwikiben és nem a weborvosban, mert ott minden megbetegedés halállal végződik. Keress a neten pdf formában letölthető anyagokat, húzd alá a fontosat. S a végén, mérlegelj!

A kritikai gondolkodás még sosem ártott meg senkinek…

Ha pedig mindezt sikerült helyén kezelned, engedd a gyereked játszani, élvezni a nyarat! Saját magad pedig menj el egy szabadtéri tangóra és táncolj egyet a szökőkútban!

Az eredeti írás itt olvasható.

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.