Húzd, ki tudja meddig húzhatod!

Válás utáni öregedés és/vagy fiatalodás, az életközépi újrakezdés, az új hivatás. Szeretjük korhoz kötni ezeket a változásokat, pedig nincs korhoz kötve! Húszas, harmincas éveiben is változik, változtat sok ember, különösen, ha valami nagyobb trauma éri vagy, ha ebben a korban már felismeri, hogy nem feltétlen a saját életét éli.

Tény, hogy feltűnőbb és sokak számára ijesztőbb, ha mindez negyven felett történik…. Ijesztőbb, mert, számomra, valami fura elképzelés él a fejekben még mindig, hogy negyven felett már a „lemez B oldala” forog és innen már csak a leépülés van! Pedig példák sokasága mutatja, hogy ez nagyon nem így van!

Miért hisszük el? Mert sokáig így volt és ezt szajkózzák nekünk?

Valamikor, az elmúlt évszázadig, az emberek sokkal rövidebb ideig éltek. Elvitték a járványok, a háborúk a népesség nagy részét idő előtt. A nők a gyerekszülés akkori nehézségeinek és magas számának, nem lévén fogamzásgátlás, is ki voltak téve. Plusz egyedül maradva a sok gyerekkel, a család fenntartás terhével, ha a férj halt meg korán, különösen hátrányos helyzetben voltak! Korán öregedtek, ha egyáltalán megérték az öregséget…

Mára ez megváltozott. Kitolódott az életkor, sőt a nők tovább élnek, mint a férfiak! Sokszor szidják a modern világot, de ennek köszönhetjük a megkönnyített, vállunkról levett terheket! Nem tölti ki az egész életünket a gyereknevelés és a leginkább velük járó háztartás. Felnőnek, elköltöznek és mi visszakapjuk az életünket.

Amely helyenként foltozásra szorul, velünk együtt…

Ilyenkor vagy elhiszed a „B” oldalas verziót, feladod és a hátralévő, közel ugyanennyit, boldogtalanul, fásultan, haszontalannak megélve töltöd elvesztve az élet fényét és ragyogását, vagy felismered az előtted magát mutogató csodát, az Új Életet!
Mert bizony az ott mutogatja, illegeti magát, csak engedd magadnak meglátni és élni az általa nyújtott lehetőségekkel!

Tapasztalatból mondom, megéri!

Kosári Móni írása 

Vendég Írók

Itt azoknak a nőknek az írásait olvashatjátok, akik rövidebb ideig, esetleg egy-egy írás erejéig csatlakoztak hozzánk.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.