Kedves HR Recruiter Anasztázia!

Engedjen meg pár gondolatot az Önök kiválasztási rendszerével kapcsolatban:

Kettőnk között a sok hasonlóság ellenére van egy apró különbség: én nem képzelem magam szoftverfejlesztőnek, míg Ön magát HR-esnek érzi.
Szakmai okból (picit erősebb embert keresünk) elutasítani éppoly tévedés, mint szakmainak nevezni egy olyan kiválasztási folyamatot, melyben a szakmai vezető érdeklődik arról, mit csinálok a kölökkel dologidőben (ehhez mi a f..sz köze van?).

Továbbá szintén szakmainak nevezni egy telefonos interjút, miközben informatikai piacra keresünk szereplőt, ostobaság. Nem a Színművészetire zajlik a felvételi, ahol a beszédkészség alap elvárás. (vagy már megint összekevertem a jelentkezési lapokat, s ez épp a felvételi vizsgám volt , kellett nekem ennyi helyre beadnom a papírokat) Ez alapvetően elhibázott kiválasztási folyamat.

Nem gondolom, hogy a magasugrónak felállított 150cm-t – ha átugrotta – vízszintesen fektetni a lécet és megkérdezni , ez is menni fog-e (távolugrás, nem mindegy?)  az nem irreális és inkompetens mérési folyamat. Így az eredménye is érvénytelen..

De, ha ezt játsszuk, akkor bevezethetjük az olimpián is lassan, hogy bár a selejtezőn bekerültek, de az olimpiai szám,amiben indultak- bár világcsúccsal értek be- mégis épp egy picikét elmarad a várttól, vagyis olimpiai aranyat nem osztunk..

Azt olvasni, hogy az informatikai szektorból hiányzik 22 ezer munkavállaló az én személyem levegőben lógása nemhogy megkérdőjelezi, hanem piros iksszel húzza át.

Önök nem embereket keresnek, hanem brand-et építenek, melynek a “recruit” meg HR, meg PR éppoly semmitmondó kifejezései és léhűtőket takargató üzemei, mint az állami szféra többi aktatologató pozíciója.

Én képes vagyok elengedni az álmaimat, saját nagyságomról, pótolhatatlanságomról illetve alkalmasságomról arra, amit évekig végeztem hibátlanul ( pár hónapja megtettem ), vajon Önök mikor jutnak el idáig?

Tisztelettel
V.D.

Ja, és Cooper teszten kb 1500-1600 métert futok. Hátha ez is fontos lesz legközelebb..


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.