Kell-e plasztikcici?

Pár hete vettem egy ruhát. Amikor hazaértem vele, már megbántam, mert nyitott a háta, és aki szült és szoptatott már gyereket, annak nem olyan a melle, hogy szépen tartja magát. Elkeseredtem. Vettem egy cuppanós zselé melltartót… Tapadt, ragadt, nem volt vele baj, még tartott is, de nem az igazi. Addig hergeltem magam, míg döntöttem: jogsi, lakáshitel és ciciplasztika.

Férjuram természetesen ellenkezett, hogy de jó így, csinosak, szépek, formásak. De nekem innen fentről nézve nem tetszenek. Nem tetszik, hogy melltartó nélkül is fel tudnék venni ruhát, ami mindent mutat és semmit. Nem tetszik, hogy lenézek és nem teljesen egyformák. Idegesít, hogy egy nyakpántos ruhától megfájdul a nyakam. Szóval nem jó… nekem. És a férjem?

“Nézz utána. Hol, mennyiért, mi történik, meddig tart, hogyan történik…”

Utána olvastam.

Kiválasztottam a legagyonreklámozottabb plasztikai sebészi klinikát. Az árak személyre szabottak, függ az implantátum méretétől, a műtét előtti vizsgálatoktól, sok mindentől. Így sokat nem tudtam meg, csak hogy folyamatos akciók vannak cickóra. Hol ajándék implantátum, hol -25%, hol féláras, mikor mi. Vannak csomagakciók is, poci le, cici+popsi fel, vagy ajak és cicitunning. Sok variáció, tehát kérhetném csomagban is. De alapvetően a mellplasztikára koncentrálódik az érdeklődésem.

A menete, bejelentkezel konzultációra. Ott (gondolom) megbeszélitek, hogy mekkora legyen, hogyan lesz, mindenről felvilágosítanak és kapsz egy szép hosszú listát. Laborvizsgálatok, ultrahang, EKG, mammográfia (40 felett kötelező, egyik-másik klinika alatta ajánlottként jelöli meg, orvosa válogatja).

Többféle metszési variáció is van. A leggyakoribb a mell alatti redőbe ejtett metszés, majd a hónalj árokba, vagy a bimbóudvar határára. A műtét kombinálható például bimbókisebbítéssel (ezt az anyukák talán tudják is, miért. A terhességgel és a szoptatással a mellbimbó udvar kiszélesedik, megnő, ami esetleg a mell esztétikai látványát kicsit ronthat.)

Az implantátumok kiválasztása: A méretről tudjuk, hogy szinte korlátlan variáció van, a B kosarastól akár a dupla E-ig (mondjuk ez utóbbit már Pamela Anderson és Zalatnay Cini is megirigyelné). Vannak felületi különbségek, például klasszikus sima felületű, vagy redőzött. Vannak „természetellenes” gömbcikk formájúak, és anatómiai mellformájú implantátumok is. Tehát komoly a választék. Azt, hogy az adott páciensbe mi, és hogy kerül be, a saját elvárásai és adottságai is befolyásolják. Ahhoz, hogy a tökéletes eredménnyel szembesüljünk később, feltétlen bizalommal kell lennünk az orvosunk felé a konzultációk során!

Következő lépésként még egy megbeszélés, itt jelen lesz egy aneszteziológus is, aki az altatással fog foglalkozni. És megtudjuk, hogy pontosan mikor is kerül sor a műtétre, ami általában 2-3 hét még. A műtét maga 1-1,5 óra, altatásban végzik. Utána kapsz rá egy szorítókötést és a legtöbb klinika egy éjszakás benti tartózkodást ír elő, de ez pácienstől is függ, van, akinél ezt meghosszabbíthatják.

Azt hinnénk, hogy ez volt a nehezebbik része, de tévedés. Az csak innen kezdődik. 2-3 hetes feszítő érzés, amíg a test megszokja az implantátum formáját és a súlyát. Utána elmúlik. 10-14 napon belül varratszedés, és még 5 hétig minimum speciális sportmelltartó viselése kötelező. A mellek a végleges formájukat 3-4 hónap után veszik fel, a teljes gyógyulás, mire minden a helyére kerül, eltűnik a heg, és egyebek, általában 6 hónap és 1 év közé tehetőek.

Ki kell hangsúlyozni viszont, hogy mint minden „rutin műtétnek” (merthogy szerintem egy mellplasztikai szakorvosnak ez rutin műtét, de lehet, hogy tévedek), ennek is vannak kockázatai!

Utóvérzés, gyulladás, rendellenes heggyógyulás, fertőzés, bimbó érzékenység változás, implantátum intolerancia, túltokosodás (az implantátumot a szervezet ellátja egy alapbetokosodással, de ez a tok lehet erősebb rétegű, ami az eredeti tervektől eltérően rugalmatlanná és keménnyé – és kényelmetlenné- teszi a melleket.)

BÁRMILYEN KÉNYELMETLEN, KELLEMETLEN ÉRZÉST ÉRZÜNK A MŰTÉT UTÁNI IDŐSZAKBAN AZONNAL KERESSÜK FEL AZ ORVOSUNKAT! Mindenképpen megbízható és komoly klinikán végeztessük el a műtétet, még ha drágább is.

És hogy ezek után is akarok-e a „krisztusi szülinapomra” plasztikciciket? Igen!

Lányok, ez a mi döntésünk, a mi testünk, és jó esetben ez a tervünk a párunknak is tetszik. Főleg, mert amit magunknak csinálunk, az a saját önbizalmunkat, nőiességünket is növeli! (Ha arról olvasnál inkább, az önbizalmad miképp növelheted kevesebb öltéssel sorozatunk kontra része ITT és ITT olvasható)

Nem beszélek rá senki, nem beszélek le senkit, ezt mindenki maga dönti el!

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!     

    Arlette  

 

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.