Kollegiális csók?

Szürreális? Érthetetlen? Meglepő és mulatságos? Egyelőre én sem találom a megfelelő jelzőt arra, hogy szájon pusziltam a kollégámat. Nem találok szavakat és még mindig a hatása alatt vagyok.

Ha még lenne Miska bácsi leveles ládája – ez a 80-as évek legnépszerűbb rádiós adása, mely a tinik lelki problémáival foglalkozott – írnék is egy levelet. De hála az elmúlt 30-40 év technikai fejlődésének, nem kell várnom sokat a visszajelzésre, mert az on-line világ szinte azonnali visszajelzésre ad lehetőséget.

A történet egyszerű: van egy kollégám, aki hihetetlen közvetlenséggel és válogatott bókokkal tud minden nőnemű személy felé fordulni, így hozzám is. Mindketten tartós párkapcsolatban élünk és rendelkezünk már akkora tapasztalattal, hogy helyén tudjuk kezelni a munkakapcsolat során keletkező magas labdákat és eddig semmi más jel nem mutatott arra, hogy bármelyikünknek is igénye lenne intimebb kapcsolatra. Számomra mondjuk furcsa volt, hogy puszival üdvözöl, vagy köszön el, de ezt is kedvességnek fogtam fel és eddig ez nem is volt gond.

De ma valami történt: búcsúzkodás közben, amikor jött volna a szokásos puszi-puszi jelenet, hirtelen elbizonytalanodtam és azon kezdtem gondolkodni, hogy milyen viszonyban vagyunk. Teljesen el voltam bizonytalanodva, hogy most hogyan kell is reagálnom. És abban a röpke másodpercben, míg lefutott a szoftver, szájon pusziltam. Annyira meglepődtem, hogy a folyosóról visszafutottam az íróasztalomhoz, ő meg nevetett és szintén távozott. Valamit még kiabáltunk egymásnak, én valami olyasmit, hogy véletlen volt.

Amúgy az is véletlen volt, hogy két órával később találkoztunk a bevásárlóközpontban. De csak tényleg egymás útját keresztezve köszöntünk, mert sietett vissza a pénztárnál álló kedveséhez. Gondolom már elővigyázatosságból nem állt le velem bratyizni, nehogy lesmároljam a shoppingcenter közepén a párja szeme előtt. Na jó, ez már költői túlzás!!!!!!!!!

Visszatérve a csókjelenetre, tényleg nem értem magam. Úgyhogy ha valakivel történt már valami hasonló, vagy tud erre valami magyarázatot, akkor most arra tényleg kíváncsi lennék.

Lehetséges válaszok:

  • a.) Freudi „elszólás”. Rejtett érzelmeket táplálok a kollégám iránt és ennek megnyilvánulása volt a reakcióm.
  • b.) Szexuális zaklatás áldozataként nem tudom megfelelően kódolni a férfiak közeledését, illetve a két „tanult tehetetlenség” formát tudom alkalmazni: menekülök, vagy szexuálisan teljesen alávetem magam.
  • c.) Tényleg elbizonytalanodtam és annyira zavarba jöttem, hogy így sikerült.

A válaszokat S.O.S jeligére várom!

Kék Nő

Többgyerekes anyaként nem bezárkóztam, nem vesztem el a munka-család-háztartás háromszögében. Inkább kinyíltam tőle, elhagytam a szélsőséges gondolkodásomat és keresem az arany középutat. Hiszek a kapcsolatokban, a közösségben, az emberi jóságban.

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva