Követhetetlen nők

Iszonyat sokat kerestem, kik azok a nem gasztrobloggerek- feminizmust mint fő jelszót zászlajukra tűzők- fitnesztrénerek- celebek, akiknek a gondolatai miatt érdemes lenne a közösségi oldalukat követni. Feliratkoztam rájuk, követtem, elsőnek jelöltem a hírfolyamomban, s végül feladtam, töröltem őket.

Hogy miért?

Mert egyetlen önálló gondolatot, értékes véleményt vagy tartalmas mondanivalót nem találtam, ami ne ezekre – vagy ezek kombinációira lett volna visszavezethető:

  • Önostorozás. Önsárdobálás tréfás vagy kevésbé tréfás keretben ( magyar Bridget Jonesok elcseszett élete)
  • Veszteségre épülő “felálltam belőle” oldal. Elváltam, de túléltem és azóta heppi vagyok. Meghalt a gyerekem, de azóta értékelni tudom csillámporral megszórt csodáját a létezésüknek.
  • Előző alfaja: krónikus betegség, de együtt élek vele. Csodásan. Láb nélkül. Kerekesszékben. Ez viszont véresen komoly! Volt egy lány, Semota. Autizmusról írt, kimondottan érdekesen. Meghalt, csend övezi hogy s miképp.  Szellemi fogyatékosokat nem követhetünk, mert bár tudjuk, csodás az ő életük is- hát még a szerető családjuké… de azért írni nem fognak..
  • Nővédő. Állat és nővédő ( ezek is valami alfajai egymásnak?). Nővédő és melegpárti. Politikus, nővédő és melegpárti. Véres szájú feminista vagy csak lábszőrtelenítés ellenző modell ( he-he, piaci rés..)
  • Híres nő. Ismert nő. Példakép. Pont. Szép képek, motivációs idézetek, szép helyek, rendezvények. Vessetek meg, de nekem még Katinka is a felejtős. Egyrést, marketing gépezet írja a szövegeit. Oké, angol szinten tartásnak jó, mivel rögtön kétnyelvű a poszt. De e mellett, akkor inkább egy rozé fröccs, attól nem gondolom szellemileg épültem tőle. Ez NEM azt jelenti, az írásaival gond lenne. Egy delfinhez képest remekművek. De gondolatnak meg tartalomnak, időpocsékolás. (  Egy kivétel, Al Ghaoui Hesna. De az ő élete, gondolatai igen nehezen átültethetőek a hétköznapokba)
  • Férfiak. Durva! Nőket keresek és csak férfiakat találok. Bosszant. Mennyire jogos a kritika, ami szerint a körömcipőn kívül sz@r sem érdekel minket… Tudom, főznünk kell, meg a háztartás és a sok ,alulfizetett munka. De azért ez mégis csak takaró, nem? A hírfolyam görgetése mellett hol van akadálya nekünk is odaböfögni pár gondolatot?
  • Kézművesek, műparasztok és bizbazárusok. Tele inspiráló lakberendezési ötletekkel, SK /DIY holmikkal és életérzéssel. De gondolattal? Miértekkel? Sehol, semmi..
  • Született feleségek és más aranyásók. A legrosszabb mind közül. Nulla hozzáadott értékkel, tele gondolatokkal (!), amit – s ez a legborzasztóbb- megosztásra érdemesnek tartanak. Egy szép Insta kép kíséretében.

Tényleg, ennyi telik tőlünk? Mondjátok, hogy nem!

Várom az oldalakat, ahol rájuk -Rátok találhatok!

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.