Közösségi EROTIKA- posztolás és kukkolóid a Facebookon

Tudtad, hogy az átlagos Facebook felhasználó leglátogatottabb oldala a saját magáé? S azt, hogy a be nem jelölt, ki nem posztolt kapcsolataink, gondolataink a legmeghatározóbbak számunkra? Az igazán fontos, minket mélyen érintő kérdéseket nem tesszük fel a Facebookon, a titkolt, szégyellt viszonyainkat nem mutogatjuk.  Azok az emberek, akik sokszor igen erős hatással vannak a jelenünkre, nem jelennek meg a posztjainkban. Főleg, ha a társadalmi státuszunkat vagy önmegbecsülésünket rontják.

S azzal tisztában vagy, hogy mások KÖZZÉTETT BOLDOGSÁGA FOKOZZA A STRESSZT és az ÖNGYILKOSSÁGRA való késztetést?

Azt tudtad, hogy a jelen nem lévők sokkal több tulajdonságunkban hasonlítanak, mint amennyit el tudnál képzelni? S nem csak abban, hogy öregek, nem haladnak a korral, hogy nem szeretik, ha idegen emberek vájkálnak a magánéletükben. Sokkal inkább abban, hogy kevésbé felelnek meg nekik a felszínes kapcsolatok, nem gyűjtenek virtuális barátságokat. Nem arra fordítják felesleges idejüket, hogy általuk soha ( évek óta) nem látott emberek mit gondolnak róluk. Igen, hihetetlennek tűnhet, de nekik is vannak barátaik ,akiket felköszöntenek- no nem virtuális virágcsokrot küldve a Facebook üzenete alapján, hanem mert emlékeznek rá, mert fontosnak tartják. Ezek az emberek lehet, hogy képesek ugyanúgy utazni, reggelizni, még az sem kizárt nem néznek ki szarul. Sőt, akár a munkájuk is érdekli őket. Érdemes egy-egy ilyet néha közelebbről megnézni, fura dolgokra képesek ám: például segítenek, ha valami baj ér. Nem árt persze tudni róla, hogy ennek nem lesz nyoma a hírfolyamban. De egy próbát így is megérhet…

S azt tudtad, hogy vannak kukkolóid a Facebookon?

Azt is tudod, honnan ismerhetsz rájuk? Ha olyan emberek tevékenysége jelenik meg a hírfolyamodban, akikkel nincs napi kapcsolatod ( nem váltasz vele üzeneted, nem kommentelsz megosztásán), akkor tudhatod: ő a távoli rajongód. Simán lehet persze, hogy távolból utálja csak az életedet, a gondolataidat, a történéseidet. De egy biztos: foglalkozik Veled. Akkor is, ha Te vele nem. ( Itt nem azokról az emberekről van szó, akiket a Facebook algoritmusa úgy elemez, hogy számodra komfortos az ő megjelentetésük, mert akár politikai hovatartozásuk, akár vallási irányultságuk miatt egyezik az értékrendetek.)

Azzal is tisztában vagy, hogy párod látja azokat a lájkokat, amiket a “szupercickók” vagy az ellenkező nemű kedvenceid oldalán teszel?

Bizonyára arra is kiterjedt a figyelmed, hogy a Facebook szabadon felhasználhatja azokat a képeidet, amiket az oldalán kiposztoltál. Évek, évtizedek múlva is, ha még életben lesz… Arra sem szükséges felhívni külön a figyelmedet, hogy nem csak betörők tájékozódnak anyagi helyzetedről, otthonodban tartott értékeidről és nyaralási szokásaidról, hanem a munkaerő felvételnél HR Mancikák is előszeretettel nyúlnak profilod elérhető anyagaihoz. Ha másért nem, ezért kérlek, nézd át a biztonsági beállításaidat és megosztott tartalmaidat!

Ha van gyereked, egész biztosan találkoztál már azzal a helyzettel is, hogy gyermeked társadalmi státusza a Te általad megosztott képanyagok függvénye, hogy az ő kapcsolatai a Te marketing munkád gyümölcsei.

Reméljük azzal is tisztában vagy, hogy a tökéletesre fényezett élet mennyire nyomokban sem hasonlít a valósághoz..

Ne feledd: ez egy játszótér, ahol sajátos szerepek és szabályok uralkodnak. Ezeket itt használhatod, élvezd, de bánj velük óvatosan és főleg ne feledd: ez CSAK egy része az életednek, s az igazán értékes, fontos dolgok ,események nem itt fognak megtörténni Veled…

Mulass jól, informálódj, de tudd megnyomni a kikapcsolás gombot is. Tudj néha egy -egy eseményt csak átélni ,nem megörökíteni, nem figyelni közben jól nézel-e ki. S néha jussanak eszedbe azok a barátaid is, akiket ezer éve nem láttál vagy azok a családtagjaid, szeretteid, akik nem használják a közösségi oldalakat.

Következő részünkben a közösségi oldalak illemtana és erkölcstana kerül terítékre ITT. A posztolókról pedig szellemes kis összeállítást olvashattok itt.


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.