Már megint meg akarod őket menteni!

Ne gyerekeskedj. Az ember kinő a világmegváltásból. A kamaszkorhoz illő lendület megmosolyogni való lila képzelgéssé fakul. Ki törődik azzal, hogy pusztulnak az esőerdők, csak a mosogatás meglegyen. Biztos pont ráérek ilyesmivel foglalkozni. A gyerek leckéjét se néztem még meg. Szegénység? Igazságosság? Számít is valamit, amit én tenni tudnék!

Ugyan már! Megint széthagyták a koszos zoknijukat…

Munkanélküliség? Annyi gép van már, szinte minden munkát meg tudnak csinálni. Alig kellene dolgozni. Akkora jólétben élhetne mindenki…

Be van állítva az ébresztő? Megint ötkor kell kelni. Rosszul van szervezve az egész világ. Valaki csinálhatna már valamit…

-Minek kommentelsz már megint? Szüksége van az ellenségképre. Nem véletlen gyártotta magának. Nem neked kell helyretenni. Mit pattogsz? Úgysem hallgat meg. Úgysem figyel az érvekre, csak hajtogatja a magáét. A gyíklények meg a gonosz gyógyszerlobbi teszi tönkre az országot, persze. Hagyjad már! Minek képzeled magad, miféle megmondóember szerepében tetszelegsz?

Itt meg azt írja, az értelmiségnek kutya kötelessége lenne irányt mutatni. Mi van? Másra mutogatni, az megy. Megint mástól várják, hogy majd megmenti őket. A Messiás. Az se baj, ha orosz. Mindegy, csak jó nagy szája legyen. Biztos bárki törődik az iránymutatással.

Mondj akár egy pillanatot is a történelemből, amikor a józan észre hallgattak. Ordibálni sokkal egyszerűbb. Vagy elfordulni. Tenni az egészre. Lehet, az lenne okosabb. Úgyis olyan nyilvánvaló a helyes út, aki akarja, látja. Aki meg nem akarja, nem foghatod kézen, mert te leszel a lekezelő. Aki, hogy merészel olyan magabiztosan nyilatkozni.

Még a karácsonyi készülődésnek sem álltál neki. Karácsony, na igen. Ha érdemes lett volna megváltani az embereket, nem lett volna, aki megfeszíti Jézust.

Fejezd már be ezt a cikket, úszik a ház. Volna jobb dolgod is, mint itt álmodozni. Talán megfizetik? Csak az időd megy már megint. Úgyis reménytelen tépni a szád. A mai világban!

A világ sosem volt jobb. Azért valakinek csak el kell vetni a magot. Mint az emminsteri lelkész. Nem törődni vele, lesz-e belőlük gyümölcs. Néhányból lesz, és már akkor is van értelme, ha csak egy kihajt.

Novák Natália írása, aki a Kökénykunyhó blog szerzője.


Ha Te is úgy érzed, írnál. Vedd fel velünk a kapcsolatot.

                                                         Arlette

Vendég Írók

Itt azoknak a nőknek az írásait olvashatjátok, akik rövidebb ideig, esetleg egy-egy írás erejéig csatlakoztak hozzánk.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.