Maradj otthon és nyugi= HYGEE

Van rá szavunk is: SEMMITTEVÉS. De fura lenne, ha mi ebből most életérzést akarnánk csinálni. Arról még kevésbé szólnak ezek a “sz@rd le” ajánlók, mennyi kedélyjavító áll mögötte…

A dán könyv, ami a zoknis- kandallós- forró kakaós “ne kapd fel a vizet semmin” filozófiát adja át, népszerű olvasmány lett mostanában. Általában, a svéd életminőség, az “elég jó” érzésének kommunikációja lépett  a “valósítsd meg magad, érd el az álmaid” helyébe. Gondoltál már arra, mi lehet az oka?

Tippeim:

  • Az y generáció kitartást és küzdést nélkülöző fiataljait könnyebb ezzel megtalálni.
  • Az északi összeszerelőáruház piac és profitnövelő termék+ életérzés összekapcsolása.
  • A szép fotók térnyerése, a közösségi hálón lógás a virtuális térben megszépíti a habos kakaót is photoshoppal, elveszi annak hétköznapiságát és ünnepivé emeli. ( Ha igen, ezt kimondottan értékelem, észrevetetni az apró örömöket)
  • Általános és demokratikusan egyenlő világot sugall, nagy anyagi különbségek nélkül. Elérhető álmokat ad. A luxusjacht, medencés ház és piros sportkocsi szürreálisan távoli álom ehhez képest.

Egyrészt valóban örülök, ha ez tendencia. Az öröm az apróságoknak. Másrészt, ha ebből az “éljünk Svédországban, mert ott mindenki boldog” következik megint, akkor ismét nem a megfelelő következtetést vontuk le. Nem a helyszín cseréje a megoldás. Mint ahogy sokszor nem is a partner cseréje. Hanem a gondolkodásunk megváltoztatása, a határok tágítása.

Ne félj a semmittevéstől! Haszontalannak lenni vagy annak tűnni. Aludni óracsörgés nélkül. DE örülj neki, hogy ezt itt teheted, ahol nem kell kedélyjavítót szedned ahhoz, hogy rövidke telünket túléld depresszió nélkül. (A többi hajlamosító tényezőt most nem venném ide)

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.