Micsoda nők újratöltve- szilikonnal

Ízig-vérig nőknek szóló talk-show a Micsoda Nők! Várkonyi Andreával – szól a műsor beharangozó szövege. Andrea hétről-hétre különböző karakterű hölgyekkel vitatja meg azokat a témákat, amelyek a leginkább beszédtémát szolgáltatnak a médiában, a közösségi oldalakon, vagy éppen a szépségszalonokban.

Az éppen elkapott műsor tematikája: „Szépre szabva”

Van abban valami abszurd, amikor a műsor vendégei közül Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere a legnormálisabb. Nemes egyszerűséggel fogja a szemléltetésül szánt szilikon melleket és a műsor közepén behelyezi a melltartójába.

Vendég még Kelemen Anna, aki 19 évesen csináltatta meg a cicijét, állítása szerint „amikor megnőttem”.

A pontot Várkonyi Andrea teszi fel, amikor azt mondja, hogy utálom a műcici szót, mert az attól még nem mű …

A műsor fordulópontja a következőképpen kerül felkonferálásra:

“Van egy ember az országban, akiről nem gondolnánk hogy nagypapa és ez Nagy Feró. Hát így néz ki egy nagypapa? Milyen érzés?” – szól a nagy ívű kérdés a show womentől.

“Hátha tudnék szülni, akkor tudnék erről mesélni. Szerintem a kötődés csak 1-2 hónappal később alakul ki” – válaszolta a realitás talaján Feró.

“Mikor elkezdted a pályát, az tudatos volt? “– próbált utalni a párbeszédet vezető hölgy Feró lázadó korszakára.

“Hát ez nem úgy történik, hogy reggel felkelsz és eldöntöd, hogy mától az ellenkultúrát képviseled ….”

“Hogy tudtál te abban a korban létezni? Nem voltak besúgók? “– hangzik a következő kérdés olyan idegenül, mintha nulla biológiai tudással érdeklődnék a cserebogarak szexuális életéről David Attenboroughnál.

A show befejezéseképpen igennel és nemmel megválaszolható kérdések kerülnek felvetésre, így különösebb izgalom már nem várható és lassan be is fejeződik a műsor.

Hát nem tudom, hogy szükséges-e még különösebb kommentár, hogy szemléltessem az adás minőségét. Véletlenül kapcsoltam ide és remélem, hogy a közeljövőben még véletlenül sem.

De hoppá, a következő műsor Joshi, a legjobb barát és kivel beszélget? Várkonyi Andreával. Aki az előzőekkel ellentétben, egy másik arcát mutatja. Teljesen természetesen és folyékonyan beszélget az életéről, a kislányáról, az egykor végzett orvosi tanulmányairól, a párkapcsolatáról.

Nem értem, mi ez, miért jó ez? Miért érezzük, érzi a média, hogy a trendi témákat jópofán kell bemutatni? Miért érzi a nagy tömeg, hogy ha nem tart lépést a „korral”, akkor kitaszítottá válik. Miért kényszerítik sokak magukat olyan beavatkozásokra – egy hamis illúzió kedvéért, melyek anyagi és testi veszteséggel járnak?

Földünk elmaradottabb civilizációiban a nőket testi csonkításra kényszerítik. Nálunk ilyen már nincs. Nálunk a civilizált emberek maguk teszik ezt magukkal és áldozzák fel magukat a trendiség oltárán és mindezt abban a hiszemben teszik, hogy szabadok….

( Mellműtétről nálunk is olvashatsz itt jó néhány írást pro és kontra)


Írj Te is, oszd meg velünk a híreket. Jusson el az információ mindenkihez. Vedd fel velünk a kapcsolatotMinden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Kék Nő

Többgyerekes anyaként nem bezárkóztam, nem vesztem el a munka-család-háztartás háromszögében. Inkább kinyíltam tőle, elhagytam a szélsőséges gondolkodásomat és keresem az arany középutat. Hiszek a kapcsolatokban, a közösségben, az emberi jóságban.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.