Minden nő kurva -a rúdtáncos meg főképp

A nők 70%-a még ma is úgy gondolja, hogy a rúdtánc csak a kurváknak való! Igen, ezen nincs mit finomítani. Aki a rúdon pörög az romlott, feslett erkölcsű nőszemély. Mégis a rúdtáncot oktató iskolák online jelenléte más arányokat mutat. Rengeteg like, érdeklődő, hozzászóló és olyanok, akik kipróbálták, vagy csak kipróbálnák.

Abban mindenki megegyezik, hogy látványos, nőies tánc. De azt sokan kétségbe vonják, hogy a rúdtánc sport is lenne!

Nos, utána jártam, hogy milyen is ez!

Elmentem egy próbaórára, csupa elsőórás lánnyal. Volt ott háztartásbeli, felsőosztálybeli anyuka, menyasszony, aki a vőlegényének készül majd meglepivel, intenzívosztályos ápolók, éééés kapaszkodjatok meg, egy pasi (aki jobban csinálta, mint bármelyik csaj!)

Elsőre kezdjük azzal, hogy a csoport egy részének már a bemelegítéstől hidegrázása volt, és „huh, basszus, én sose leszek ilyen hajlékony, mint a trénercsaj!”. Elfáradtunk egy pillanatra, pedig akkor még a rúdhoz hozzá se nyúltunk!

És innentől jött a neheze. Fix távolságot tartva a rúdtól sétálj körbe… Megvontam a vállam megy ez nekem. Ahaaa, ahogy haladsz egyre beljebb (közelebb) kerülsz a rúdhoz. És még mindig semmi nem történt. A karom lassan kezdett elzsibbadni a folyamatos egy helyben tartástól.

Pörgés. Gondolod onnan, ahonnan csak nézzük a dolgot, hogy ez baromi egyszerű. Elárulom, nem az. Melyik kezed kerül felülre, melyik lejjebb, melyik lábad kerül előre, melyik hátra. Milyen távolságba állasz, merre fordulsz… és komoly erő megtartani a saját súlyodat, hogy ne csússz, vagyis inkább ess le.

Nem olyan nehéz ez? Próbáld ki!

Fotó: http://www.lifehack.org/
Fotó: http://www.lifehack.org/

Csajok, elmesélni nem lehet, hogy milyen kegyetlen izomlázam volt másnap, de megérte.

Csak ajánlani tudom, hogy próbáljátok ki, mert erősít, felfrissít, átmozgat, és nem utolsó sorban hihetetlenüüüül nőies! Szóval rúdra fel!

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!     

    Arlette            

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

4 hozzászólás
  1. Kíváncsi lennék, hogy hogyan tapadna a rúdhoz egy-egy elem megtartása közben, talpig csadorban a szerkesztő hölgy, vagy úr. Az pedig hogy kisfiúkat-kislányokat molesztálnak , nem a ruházaton múlik, mint ahogy az erőszaktétel sem, hanem a beteg lelkületű “embereken”. (szerkesztő megjegyzéséhez hozzáfűzve)
    amúgy a cikk jó, és hűen példázza, hogy az emberek milyen előítélettel viseltetnek a számukra ismeretlen dolgok iránt!

    1. Kedves M.
      A megjegyzést a szerkesztőben megbúvó piros tornadresszes kislány mondatta, aki azt érezte, hogy gyűlöli kortársaihoz képest túlfejlett testét feszülős ruhában mutogatni, s a popsiját szekrényugrásnál támogató tanár urat is épp ezért szívből nem kedvelte. Bizonyára sem akkor nem rendelkezett kellő magabiztossággal felismerni a helyzetét, se ezen edződve felnőttként sem tud elvonatkoztatni. Ám továbbra sem érzi, hogy bizonyos sportágak ne lennének gyakorolhatók a csador és a tangabugyi közötti tág tartományból választva öltözetet. Addig is, amíg a “beteg lelkületű” emberek felgyógyulnak köröttük. Üdvözlettel.A.

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.