Mondj egy férfit!

Az utóbbi napok eszmefuttatása a „mitől férfi a férfi” körül zajlott. Egy nagyon jó barátommal beszélgettünk erről. Abból indult, hogy kérte mondjak, például egy filmből, egy szereplőt, aki számomra megtestesíti a férfit. Nem vagyok egy nagy film néző, jobban szeretek olvasni, de azért végig gondoltam az elmúlt évek általam látott filmjeit és ennek kapcsán a nekem FÉRFI definícióját is. Nem pattogtak a nevek az agyamban! Csupa olyan karakter és férfi típus jött elő, amelyek nem tekinthetők, az én ízlésem szerint, férfinek. Sármos, fizikailag erős, intellektuális, jóképű beugrott sok! De férfi? Na, az nem!

Aztán egyszer csak kilépett, az agyamban levő férfi tömegből, a férfi! Megvolt a válasz a kérdésre! Matrix! Nem, nem Neo, még véletlenül sem! Morpheus a férfi!

Miért? Mert benne van az a mélység, stabilitás, az a fajta erő, amit nem a fizikai erő, hanem egy belső kiegyensúlyozottság ad!

mondj egy férfit_

Nekem nem a szokásos macsó, nem a kigyúrt, izmos, melldöngető ösztönlény jut eszembe, ha a férfi jön szóba! Nem attól erős, hogy úgy néz ki! Nem attól, hogy nincsenek, vagy jobb esetben nem mutatja ki, az érzéseit! Nem attól, hogy az erőt az agresszióval hozza párhuzamba! Az igazi erő belülről fakad! Az önbizalom, az önszeretet adta belső stabilitás és biztonság, az a finom érzékenység, melyet meg mer élni és mutatni! Az, aki melletted áll! Önállóan és hittel magában és abban, aki, ami neki fontos!

Gondold végig! Te ismersz ilyen férfit?

Móni Kosári

Én csak írok, én csak kérdezek, hogy gondolkodj és érezz.....

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva