Most akkor kilépjek vagy ne lépjek?

Éljenek a szélsőségek! Katie írása kapcsán jutott eszembe, hogy ez az, ami kiveri nálam a biztosítékot spiri ügyben! A”Lépj ki a komfort zónádból”

Pont ez a mindenáron ránk tolt szlogenek hada az, amivel tele van az emberek puttonya és már akkor és azon sem akarnak változtatni az életükben, ami pedig már számukra érezhetően is kényelmetlen és szorongató korlát! Sok mindenben egyetértek az előttem szólóval, de az vitathatatlan, szerintem, hogy vannak helyzetek, melyek csak akkor mozdíthatóak előre, ha kilépünk a megszokott nézőpontjainkból, ahogy mondani szokták, a komfortzónánkból!

Persze nem mindenben! A piros törölközőnk állandó használata például nem korlátoz minket a mindennapi életünk boldog, kiegyensúlyozott megélésében!

Ha mondjuk valami eszement okból, ipari alpinistának állsz és tériszonyod van, akkor persze nem árt leküzdeni a félelmeidet a mélységtől! Mert ugye azt mindenki belátja, hogy erősen korlátozó egy ilyen helyzetben rettegve végezni a munkát? De nekem, mindössze annyit és addig kellett uralnom a tériszonyom, amíg megszoktam, hogy át kell vezetnem az autómmal a Bach csomóponton!

A komfort zónából való kilépés nem egy sport! Nem vonatkozik minden bevált napi biztonságot, stabilitást és kényelmes rutint adó tevékenységünkre. Az embernek szüksége van arra, hogy legyenek biztos pontok az életében, mindaddig, míg nem függésben tartják őt!

Nem a folyamatos változtatás kényszerén van a hangsúly, hanem azon, hogy figyelj! Folyamatosan vizsgáld magad, hogy mi okoz számodra hiányt, szomorúságot, boldogtalanságot! Ezeken igenis változtass! Lépj ki a komfortzónádból! Merj egészen új nézőpontokból megközelíteni problémákat! Vedd észre, mi az, ami már nem épít, vagy ami szorongással tölt el! Tudatosan szemléld az életed és annak eseményeit!

Figyeld, mik azok a helyzetek vagy akár emberek, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni és azoknak megkeresve a valódi okát, a valós félelmeidet ezekben a helyzetekben, dolgozz magadon és igen, ilyenkor lépj, tapasztalj, és újra vizsgálj, mi változott benned!

Figyelem, tudatosság és önmunka nélkül nem megy! Hiába lépsz ki, adott esetben, egy számodra romboló párkapcsolatból, ha nem értetted meg, miért kerültél bele, miért választottad azt az embert!! Ha nem tudod, milyen mintákat, frusztrációkat hozol magaddal, hiába minden, hiszen legközelebb ismét egy számodra nem kielégítő kapcsolatokba fogsz „belesodródni”!

Mit jelent a kilépés? Azt, hogy nem a megszokásaidon keresztül élsz azokban a helyzetekben, amelyek PROBLÉMÁT okoznak neked! Mondom! Problémát!

Móni Kosári

Én csak írok, én csak kérdezek, hogy gondolkodj és érezz.....

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.