Napi HR ajánló- autista munkaerő kiválasztás

Tisztelt HR dolgozó Hölgyek / Urak. Rövid kis összeállításunkkal segítséget adnánk, amennyiben Önök szeretnének alkalmazni autisztikus spektrumzavarral diagnosztizált vagy még önmaguk számára sem egyértelműsített munkavállalókat. Különös tekintettel a magasan funkcionáló autistákra, lásd Asperger.

Első és legfontosabb információ: amennyire Ön furcsának fogja tartani azt, hogy nem talál róla partifotókat, sőt talán remekül kitöltött LinkedIn profilt sem, továbbá nem fogja erőltetni a kézfogást, szemkontaktust, annyira fogja ő értetlenül bámulni Önt. Különösen az alábbiak lesznek számára érthetetlenek:

  • Megkérdezte tőle, mi a véleménye valamiről. Legyen az a főnöke, a politika vagy a gasztronómia. Ő pedig válaszolt rá. Részletesen. Nem érti, miért tartják ettől összeférhetetlennek.
  • Azt kérdezték, mi a kedvenc sportja. Ő pedig, ennek megfelelően válaszolt: úszás, futás. Nehezen kezeli, miért kellett volna csapatsportot mondania, amikor az sosem volt az erőssége.
  • Ha megkérdezik, mi a hobbija, nem gondolja ez udvariassági kérdés. S, mivel többnyire van neki, részletes beszámolót tart róla. Akkor is, ha a másiknak gőze sincs róla.

Fontos tudni róla, hogy szereti a biztos dolgokat és nem az erőssége a spontanelitás. Ezért aztán, egészen biztosak lehetnek benne, hogy ő lesz az a dolgozó, aki 7 óra 52 perckor minden nap a helyén fog ülni. Mivel nem a small talk a legerősebb oldala, ezért munkahelyére dolgozni fog bejárni. Ez valószínűleg sokakat fog zavarni, mivel munka közben hajlamos csak azzal és annak hatékonyságával foglalkozni elfeledkezve a társadalmi életről. Ugyanezen okból, nem feltétlenül fog különbséget tenni kritikai észrevételeinél attól függően, hogy beosztott, főnök vagy ügyfél az, aki ostoba.

Javasoljuk ezért a csip-csirip jellegű munkaköröktől, mint céges megmondóember, semmittevő fontoskodó és saját nemi szervét mindenkiénél nagyobbnak tartó vezetőségi tag távol tartani.

Ellenben javasoljuk az alábbi munkakörökre:

  • szakértelmet, precizitást és részrehajlást nélkülöző munkakörök
  • piaci tudást és valódi kritikát elfogadni tudó, rentábilisan működni kívánó vállalatok
  • ahol a kosárlabda szereteténél az elvégzett munka fontosabb
  • ahol a LinkedIn kapcsolatok építésénél fontosabb az elvégzett munka
  • bárhová, ahol a személyes relációknál fontosabb az elvégzett munka

Különösen javasoljuk az odafigyelést, amennyiben női munkavállalót kívánnak alkalmazni. Az ő esetükben megkönnyíti a felismerést a nem minden esetben hibátlan make-up, a gondolatokra fordított többlet figyelem a szociális kapcsolatok ápolása helyett és a minimális érvényesülési képesség a nyilvánosság előtt.

Természetesen az ő kiválasztásukat is megnehezíti az a körülmény, hogy bizonyos idő eltelte után tudatában lesznek viselkedésük következményeinek, s igyekeznek “vegyülni”. Gyakrabban járnak ki dohányozni kollégáikkal, próbálnak hozzájuk hasonlóan másra is figyelni a munka mellett, többen közülük egészen magas fokon űzik a barátságos képek megosztását is a közösségi portálokon. De ne tévessze meg ez Önöket. Legbelül változatlanul ugyanazok a beteg, munkakényszeres, tökéletességre törekvő és gondolkodó lények maradtak, akik mindig is voltak…


Ha úgy érzed, Te ismegosztanád érzéseidet, gondolataidat, írj magazinunkba, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatotMinden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.