Néked e táj, mit jelent?

Miután kipihented magad a saját-kanapédon a malibui, japán vagy épp nagyalmás TV/net szörfözésed követően, érted, kanapéd-szörföléseden, itt az ideje, hogy kimozdulj és elkezdj UTAZNI!

Utazásra biztatlak, és most nem befelé, hanem kifelé kellene tekinteni. Ne csak nézz, láss is! Utazásra invitállak, lépésről lépésre, és ehhez nem kell sem akciós repülőjegy, sem autópálya matrica, talán csak két láb vagy épp egy bicikli, nyitottság és pozitív hozzáállás.

Magyarul túl kéne lépnünk már azon, hogy itthonszar és itthongáz meg csakazegyiptom és csakadubai! Vegyük már észre, mi jutott nekünk, ha már TÉNYLEG van négy évszakunk, mindenki ért magyarul mert itthon vagyunk és hátha rájövünk, miért is akar(t) ide annyi migráncs jönni…

Kezdjük az ablakon való kitekintéssel, már ehhez fel kellett állnod és picit megmozgatnod magad! Mi van odakinn? Látod az eget, a felhőket, a messzi templom/panelrengeteg/erdő arra késztet, hogy visszakucorogj vagy lenne kedved ki is mozdulni picit?

Én kimentem, jót tett a friss levegő, a naplemente, a társaság:
napraforgo
Jöhetett is a következő lépés: az ajtót magunk mögött becsukva, menjünk el a kertig! Van ott mindenféle csoda, például rózsák nyílogattak, elkezdett a termés is megérni, feltűnt jártamban keltemben, hogy másnak is van egész fotogén kertje vagy épp lakja:

montázs

Ettől a látványvilágtól és élményvilágtól még jobban megjött az étvágyam, és elmerészkedtem a közeli kis városkába, ám ehhez keresztül baktattam a határon míg eljutottam a Dunát fotózgatva egy kis igazi afrikai harcsáig. Nemcsak az étel finom, mégis picit eltérve a megszokottól, hanem a tárt karokkal üdvözlés is jól esik: én itt itthon vagyok és velem kedvesek a honfitársak, úgyhogy jóllakottan lehet kirakatot bámulni:

kisvarosikirakat

Vegyük elő végül a programokat is! Tele vagyunk mindenféle klassz lehetőséggel, isteniek a gyógyvizeink, a magasabb helyeken a levegőnk, tele vagyunk falu és fesztivál-napokkal:

furdo

Végszónak pedig idéznék egy általam kedvelt kiírást:
„Kérjük, hogy a máshol vásárolt italokat ne nálunk fogyasszák el!”

Ugye nem is olyan rossz itthon??!

Jó utat kívánok!

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.