Nem veszíthetünk – küzdelem a mellrák ellen

Amikor Shannen Doherty eszembe jut, mindig a balhés csaj ugrik be, akit két sorozatból is kivágtak. A fekete hosszú hajú, különleges kék szemű, csinos lány.

Amikor Kylie Minogue-ra gondolok a „törpilla” jut eszembe. Anastacia, a csodás, fekete hangú szőkeség.

És hogy mi a közös ezekben a nőkben? Mind HARCOSOK! Csupa nagybetűvel! Ők azok, aki kiálltak a világ elé és azt mondták, melldaganatom van és küzdök! Ők és még több millió nő a világon!

A legtöbben rettegünk. Nézzétek csak meg Angelina Jolie-t. Rettegünk a kialakulásától, a kemótól, a fájdalomtól, a műtétektől és hogy lesz-e erőnk végigcsinálni.

Az emlőrák kockázati tényezői, mint például az alkoholfogyasztás, a kor, a testsúlyingadozás és ehhez hasonlóak, talán még befolyásolhatóak is, de például a kor és a genetika nem. Sokszor halljuk, olvassuk, sulykolják belénk, hogy tegyünk ellene, éljünk így, úgy, amúgy. Ezt nem fogom megtenni! Nem fogok rákmegelőző életvezetési tanácsokat adni, amiket talán magam sem tudnék betartani, hiszen mind el tudjuk dönteni hogyan élünk.

Amire a figyelmeteket szeretném felhívni, az inkább a rendszeres önvizsgálat, az orvosi szűrővizsgálatok! Ha kialakul a daganat, időben szakértő kezekbe juthatunk, megfelelő kezeléseket kaphatunk.

Nem szeretnék belemenni az emlőrák tanába, hiszen erre számos orvosi szakoldal üzemel az interneten, amik elmondják, elmagyarázzák a fajtáit, a kezeléseket, és a pontos önvizsgálat menetét is.

Itt most arra a számtalan bátor nőre szeretném felhívni a figyelmet, akik ma, most ebben a percben is küzdenek!

Értük tűzzük ki a rózsaszín szalagot.

Magunkért, gyermekeinkért, lányainkért, férjeinkért, szüleinkért pedig MI menjünk el legalább évente egyszer kivizsgálásra, mert, ahogy a közhely is tartja: A rák nem válogat!

Eredetileg Shannen egy videóját, vagy fotóját szántam a cikk végére, de nem tudok választani, ez a nő még a küzdelmében, betegen és gyengén is csodálatos és erős!

( Egy vallomás ITT olvasható a feldolgozásról)

Dyna írása


Tarts velünk Te is! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.