NLCafe és a fontossági sorrend

Aztán ne csodálkozzunk, ha osztjuk az észt egymásnak. Ezeket a tartalmakat teszi elénk az egyik leglátogatottabb portál. Természetesen mondhatjuk, lehet mást is olvasni, máshonnan tájékozódni. De itt nem arról a néhány, kivételesen széles látókörű nőről-lányról van szó, aki tud szelektálni. Arról nem beszélve, hogy ők is (én is) ugyanúgy olvasunk receptet, érdekelnek az ismert emberek életútjai, küzdelmei, szeretjük a kölökkutyákat és a miniatűr pandamacikat. Ez nem vagy- vagy.

S épp ezért lenne nagy a felelőssége azoknak az oldalaknak, akik eljuttathatják a gondolatokat a szélesebb olvasóközönséghez.

Mindenkiben él, működik az egyszerűsítési törekvés. Könnyebben emésztjük meg a képeket, mint a betűket ( s ez az új generációnál már csak sokkal fokozottabban lesz érvényes), szeretjük az egyszerű hívószavakat és gyors megoldásokat. Ez nem baj, ez.. van. Aztán persze kiemelkedőt azok alkotnak életük során, akik valamiért másképp vannak huzalozva, akik képesek energiát fektetni egészen távoli célokba, eredményekbe, eszmékbe is. Az ő alkotásaik, szellemiségük él tovább, nem a miénk, az egyszerű, harmonikus és jó életre vágyóké.

De azoknak az embereknek, akik hozzáférnek tömegek gondolataihoz- legyenek tanárok, ismert emberek vagy látogatott magazinok -felelősségük van. Nem csak az általános iskolai tanár felelős azért, milyen elveket ad tovább a diákjainak. A nyomtatott és online média társadalmi kötelezettsége (lenne), hogy azokat, akiket megszólít ne az elbutításuk és kihasználásuk vágyával tegye. Ezt hívnák társadalmi felelősségvállalásnak. Ami NEM AKADÁLYA a szórakoztatásnak, a kikapcsolódásnak.

Teljesen random került kiválasztásra az NLCafe főoldala egy borongós őszi napon. Nézzük a tematikáját, lefelé görgetve az oldalt. Címszavakban.

MOST PÖRÖG

Gyönyörű táncoslány test

Megszületett… fia/lánya

Nap blogja: nincs egy rongyom, amit felvehetnék- mi áll a hiszti hátterében

Kis Elittárs hirdetés

10 perces leves- Csábítás 5 illata


FRISS HÍREK

meghalt..

megbüntették

tolvaj

megkínzott állat

ököllel ütötte élettársát


ÉRDEKESSÉGEK

ez történik az arcoddal 20-30-40 évesen

teherbe esett, de már terhes volt

5 leginkább inspiráló instagram profil (meztelen kép)

ezt ne kérdezd- online randi


CUKISÁG

divatbakik, karácsonyi biz-baszok

OTTHON, TREND, EZOTÉRIA, GASZTRO


KINYÍLIK A VILÁG

kinyilik-a-vilagkövér és nem szégyelli

szerelem nagy korkülönbséggel

szaranyák észosztás


SZTÁROK

Várkonyi cicit fogdos

Miss Universe parádés részletek

Vastag Csaba cáfolja a pletykákat


PIKÁNS

Nlcafeaktfotó nőtől nőnek

meztelen balerina aktfotó

erotikus képeslap


CAFEBLOG

tökéletes lágytojás

vízivás 5 érv

Hogyan érjem el, fiam tisztelje a lányokat?


Összesen egyetlen cikk volt, Hadas Krisztina bántalmazott gyerekekről- doku reality műsora Keresem a családom címen. Pont. Ezzel kimerült a nőket érintő/ érdeklő minden téma.

Mert valóban ezek érdekelnének minket, nőket? Gasztro, testsúly, kis ezotéria, némi pletykával fűszerezve? Valóban félretekintünk és arrébb lapozunk a szép képekre, ha gyerekbántalmazás, munkanélküliség vagy az öregkor kerül szóba? Tényleg ennyire és ennyien lennénk érzéketlenek?

Nem és ezerszer nem. L. Ritók Nóra írta nagyon érzékletesen: “mert nem bírom a nyomort a stadionok árnyékában”.

Az ő munkájukat, gondolataikat szeretném látni a női magazinok oldalain. A saját szerzőmét, aki az elveszett magzatokkal kapcsolatos gyászt segít feldolgozni és szoptatással, kötődő neveléssel felmerülő kérdéseket válaszol meg. (www.valaszkeszszulok.hu) L.Ritók Nóra tevékenységét, aki művészeti nevelést és társadalmi felelősségvállalást próbál vinni az egyik leghátrányosabb szegregált kistérségbe. (nyomorszeleblog.hvg.hu). Vagy azoknak a nők a munkáját, akiknek az autizmus, a Down kór vagy más fogyatékosság elfogadtatásában van hatalmas szerepük.

De napestig folytathatnánk a felsorolást velük. Igenis vannak, s nap mint nap érnek el eredményeket, küzdik meg a maguk kis harcait a bürokráciával, az értetlenkedő környezetükkel vagy akár saját magukkal.


S, igen. A magazin maradni fog. Ha kiscicás képek kellenek hozzá, akkor azokra fogja írni a gondolatait. Ha kell, festékszóróval a romos házak falára. Nem adja fel. Nem adom fel.

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.