Óh, mondd, Te kit választanál?

Ne mondják, hogy hanyag polgár vagyok, nagy levegőt vettem és készülök a választásokra. Itt találtok mindent, amire szükségetek lehet, hogy agyvérzés – szívroham – gyomortáji szorítás nélkül léphessetek a szavazóurnákhoz.

Egy híján 100 lehetőség, aminek a 80%-át soha életemben nem hallottam. Szemezgettem belőlük:

EGYIKRE SEM PÁRT – elutasítva formai hiba miatt, nem szerepelt civil szervezetek közt.

NEMZETI ÉRTÉKELVŰ PÁRTnagymagyar pirosfehérzöldbe öltözött

Ezzel a zöld alapon kék betűvel nem bírom rávenni magam, elolvassam. Az a zászlós szörnyűség a tetején, mint a kis fogsor.. a lobogó zászlócska ikon is a 90-es évek weboldal ízlését idézi. 2016 októberi hírrel a főoldalán. Mert nem árt a naprakész információ ebben az iparágban..

KÖZÖS NEVEZŐ 2018

Be nem töltődő Fb oldal, 2 lájk az oldalán..

Azt mondja: „minden irányzatot egyesítő politikai kezdeményezés”. Nincs több kérdésem… Nem tudom ki van mögötte, de a smile két középiskolás nyikhajra engedne következtetni.

EURÓPAI ALTERNATÍVA PÁRT

John Fodor képe ( már, ha az övé) ingatlanügynökségnél, robotikával foglalkozó szoftverfejlesztő vállalatnál és biztosítási ügynökségnél is megjelenik. Ő a főoldal arca. Elsősorban külföldön élő magyarok érdek képviselete lenne célja, picit fura a „mit kíván a magyar nemzet” programjukban a „közmunkaprogram ötlet jó, csak át kellene alakítani kicsit”…. Mindennel foglalkoznak, ami számít.

Arcuk, Somogyi Péter külhonba szakadt londoniként picurka tortaszelettel is megelégedne, hogy kevésbé legyenek a külföldön élő magyarok mostohagyerekei az anyaországnak.

Zárójelben jegyzem meg a pártok neveit olvasgatva kevés ennyi fantáziátlan embert lehet másutt látni összesodródni, mint itt. A névválasztásuk nélkülözi a humort, a megkülönböztethetőség minden elemét.  Vagy ezek tudatosan egymás farvizén akarnak szavazathoz jutni? Mint a kínai Niek vagy Adidsad?

Van itt EGYÜTT AZ ÚJ MAGYARORSZÁGÉRT 2018 PÁRT, meg sima EGYÜTT

Természetesen jelen vannak- több példányban is –a kisebbségek szavazataira áhítozók, nem sorolnám fel őket..

Akik neve megfogott és belenéztem:

VÉGSŐ ESÉLY PÁRT. Drámai név!No, egy hely, ahol több a nő, mint a férfi az alapítók közt. Mondhatnám ,ez látszik is a honlap küllemén, de nem:

2017-ben alapították, készültek a választásokra. Ja, a FB oldaluk már nem is elérhető, csak az ikon maradt a jobb felső sarokban árván. Elvitathatatlan, szociális téren dolgoznak- dolgoztak mind.

Programjuk kifejtésénél a „szíves türelmüket kérjük felirat látható”. Én ráérek. Mikor is lesz választás?

VÁLLALKOZÓK SZÖVETSÉGE A REFORMOKÉRT:  fő mottó, utáljuk együtt Orbán Viktort. Ezzel elég sokan terveznek idén szavazatot nyerni, de tartok tőle, a „kit lehet még utálni” játékot már kimaxolta a kétharmad. Szerettem volna elolvasni az 5 pillért is, de úgy éreztem a 2 sor, 50 karakter komolysága programként nem érdemel időpocsékolást.

Nemzeti hinyehunyába öltözött oldalt szerencsére többet is találtam: ÚJ MAGYAR FRONT MOZGALOM PÁRT, a vesszen Trianon rajongó SZÖVETSÉG A SZENT KORONA ORSZÁGÁÉRT.

Itt van a NEMZETI RADIKÁLIS KÖZTÁRSASÁGI PÁRT ( figyelj: ideológiánk: a társadalom alapja az emberi élet. Ez jó. A másodikos gyerek is tudja: élőlény az, ami megfelel 5 feltételnek- növekszik, lélegzik, szaporodik, táplálkozik, mozog), NEMZETEGYESÍTŐ MOZGALOM–  na, ezeket muszáj olvasnotok, állati vidám gondolatokat találtam náluk itt.

Pl. „A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket.”

Aztán, akik a halálbüntetés visszaállítását választották szent küldetésüknek (REND ÉS ELSZÁMOLTATÁS PÁRT, 28 lájk), itt van a NÉP OLDALI PÁRT, ahol felugró hirdetésben Norbi megtanít angolul beszélni (hupont-os weboldal, ingyé mit várunk)

PLATON PÁRT: no, végre valaki halad a korral: szép, parallax weboldal (tudod, az az egy oldalon görgethető tartalmat jelenti) A Birka videót mindenképp nézd meg! Aztán, esetleg a többit is…

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=g-7N-pZ-FUE

Ha más ötleted nem lenne, egynek jó, nem?

MI NŐK PÁRT.

Szerencsére, ránk is gondolt valaki! Huh, megnéztem őket. Margitszigeti helyrajzi számon (?) szereplő címmel, az alábbi weboldallal (már, ha ez egyáltalán az övéké)

Van itt  minden, ami nőknek kellhet: pink felirat szívecskével, barinők, smile… S mindenekelőtt az első mondat: ne hívogasd őket, olvasd el az alábbi két sort. Mit kíváncsiskodsz annyit?

(Zárójelben jegyzem meg a transzparens háttér előtt olvashatatlanok a betűk. Oké, ne szakmázzunk, meg mit várunk el 21. századi kompetenciákat választások kapcsán..)

LENDÜLETTEL MAGYARORSZÁGÉRT  Ha csak egyetlen mondatukat emelhetem ki, az ez lenne: a nyugdíjasokat a legfelső szinten akarjuk képviselni. Érted, LENDÜLETTEL párt….

Van itt még tréfa bőven: KÖZLEKEDŐ POLGÁROK PÁRTA.  Tudjuk, és vannak a nem közlekedő polgárok…

HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK PÁRTJA. Uram atyám, mindenkilapja.hu? Komolyan, 20 ezer forintból 2év domain regisztrációt és tárhely szolgáltatást lehet vásárolni ( a www.barmi.hu nevet, ez a domain, a tárhely pedig ahová a webes tartalmakat töltöd fel. Bocs, ha szájbarágós, de akinek nem szakterülete, ne nézzen furán, miről van szó). 20ezer forintot nem tudsz befektetni a pártodba, amiben – elvileg- hiszel? Ennek a vége egy ilyen küllemű oldal: éhező, szomorú néni körött Fiat hirdetések hemzsegnek….

Azt hiszem befejeztem. Nem tudom sírjak vagy nevessek a lista láttán. Amit biztosan érzek, megérdemelnék a kötelet nyomort azok, akik ezzel a listával akarják a bizonytalan szavazókat szétforgácsolni és semmire sem jó szavazatokra késztetni. Nehogy véletlenül érdemi döntést hozhassanak a jövőjükről. A jövőnkről. Plusz minden olyan szervezet is mélyen szégyellje magát, ami pusztán a támogatásokra jött létre, legyenek azok teljesen legálisak vagy kormányzati oldalról finanszírozottak.

NEM akarlak befolyásolni a döntésedben. Nem csak azért, mert erre már iparág épült, pillants csak bele a nyomtatott sajtóba vagy fel egy óriásplakátra. Mégis, arra kérlek, ne adj annak lehetőséget, aki erőfölénnyel, marketing eszközök tárházát bevetve tartja az elmédet szőnyegbombázás alatt. Hiszem, a demokrácia,  nem biztosíthat egyetlen csoport számára sem behozhatatlan előnyt. A mérleg csak akkor kerülhet egyensúlyba, ha működnek az ellensúlyok is…

Kérlek menj el áprilisban szavazni és dönts tiszta fejjel, s ami fontosabb józan kritikával!

 

 

Arlette M

"Az élet, mit élek- enyém!" COO- gondolkoding. Felöltözve is ember. Komfortzónátlanítva.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.