Örökké.. előttre

Aranyér. Ismerős valakinek?

Miért mindenhol arról szólnak a sztorik, az esküvődre milyen ruhát válassz a tengerpartra / kis kápolnába / világraszóló lakodalmadra? Miért nem arról, milyen iszonyatosan nyomasztó ez az egész hercehurca?

Rendben, eldöntöttem. Komolyan gondolom ezt a fogadalmat, valóban jóban- rosszban szeretném a hátralévő időt együtt tölteni a választottammal. Ezt már önmagában sem könnyű elhatározni, miközben a válási statisztikákat nézegeted vagy a körötted élő házaspárok civódását / késéles párbeszédeit hallgatod. Különösen nem könnyű úgy, ha saját magadnak apád sem volt vagy sosem láttál gyerekkorodban magad körül “szép családot”.

De mondjuk, ezen túl vagyok. De nem zsenge tiniként, nem múlt nélkül. Azt remélem, hogy pusztán adminisztrációs akadályok fogják tarkítani az életemet az “igen” előtt. De nem! Mint a hétpróba a mesékben ( egyre nehezedő sorrendben!) :

1, Születési anyakönyvi kivonat. Nyilván  tudod, hol van. Hisz gyakran veszed elő, nem? De hisz bürokráciaországban nem lehet ez akkora gond, újra beszerezni. Ha Ügyfélkapud is van, akkor pláne. Vagy mégis? Ja. Ha meglenne a papír alapú, simán készítenek a hivatalban neked elektronikus verziót. Ehhez csak a papír alapúra van szükséged. Ja, hogy épp ezért akartad volna használni az ügyfélkapu regisztrációd? Azt feltételezted az azonosító adataid alapján nem lesz gond? Ej, de naiv vagy! Majd, ha élőben bizonyítottad, Te valóban Te vagy, utána megcsinálják.

2, Ruha. Nem akartál se puccosat, se különlegeset. Jó neked a konfekció is.  Nyakadba veszed a várost, kezdve a plázákkal.  Oké, a méreted nem pont olyan ( feneked szélesebb, karod rövidebb, melled nagyobb). De tényleg van ember, akire jók ezek a ruhák? Csak valami egyszerűt szerettél volna. Sorra pakolják elő Neked a romalagzi kellékeit, a cifra nyomorúság habosított cukorkáit. Mondod, nem pont ezt keresed. Süket fülek.

3, Helyszín. Időben vagy. Azt Te csak gondolod. Fél évvel korábban már simán minden foglalt, amit csak elképzeltél. A “szerény esküvőt szeretnél” kérésedre a szállások brutális árakon számolt vacsorákat, szállásokat kínálnak. Érthető, hogy nekik ez a buli az egyik legjobb bevételi forrás, ennyi magáról megfeledkezve pénzt szóró embert ritkán hoz össze a sors.

4, Program. Mondom, szerény. Nem, nem szeretnék se pajzán játékokat, se hintón átvonulást a kastélyból a száztornyú templomba. Nem kérnénk 1000 lámpást / galambrajt / hőlégballont, se tűzijátékot. Csak azokkal az emberekkel, akiket szeretek, akik fontos részei az életemnek, szeretném ezt a napot együtt tölteni.

5, Anyagi keret. Nem szeretnél csak azért hívni vendégeket, mert jó befizetők. Nem akarsz csak azért milliókkal szegényebb lenni két nap után, mert meg kell adni a módját. S nem szeretnéd ezeknek a kombinációján sem törni a fejedet ( hány befizető, gavallér vendég elég ahhoz, hogy a lúzer, csóró barátaid szállás költsége is beleférjen)

6, Ajándék. Nincs szükséged semmire. Tényleg. Nem szeretnél se listából választatni, se kínosan feszengeni a borítékok láttán. Nem kérsz kenyérpirítót, se lézerrel gravírozott kristály díszeket, se más felesleges porfogót. Hogy lehet azt jelezni, mégis örülnél annak az ajándéknak, amiben valóban benne van az ajándékozó figyelme, szeretete?

7, Meghívottak. Eljutottunk az aranyérig. Hogy add tudtára kíméletesen a családodnak, nem szeretnéd elhívni azt a kereszt/ük/rokont is még, akit illene meghívni? Hogy értesd meg a barátnőkkel azt, hogy nem szerepelnek a listán? Bár valóban gyerekkor/ iskolás kor óta ismeritek egymást, de nem érzed őket olyan Hozzád közel állóknak, hogy ezen a napon ott legyenek. Hogy válaszd ki azokat, akik miatt nem kell az egyre fokozódó aranyeres panaszaidat kezelned az esküvődig a miatt izgulva, kit bántottál meg, kinek az egyszemélyes műsorától kell rettegned?

 

Esküvős írásainkat itt találjátok.

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.