Sóvárgás a herceg után- pénzéhség vagy csillámpónis nem múló gyermekkor?

“AZ ÉLET NEM HABOSTORTA”

Valamikor, pontosabban 18 évesen elképzeltem a szőke herceget , csinos, magas, erős, hetedhét királyság örököse, gyönyörű fehér lován (na nem, valami menő verdával) érkezik, a rózsaszínű topánka pedig pont az én lábamra illik.

Nem pénzéhségből kergettem ezeket az álmokat, de naiv 18 évesen így képzeletem el én is az életet. Hittem az életfogytig tartó szerelemben: én otthon a gyerekekkel, az anyagi terheket a szőke herceg cipeli a vállán, és ezt még fokozni lehet. Be kell vallanom, későn, -bár, soha sincs késő, higgyétek el- inkább lemondtam erről az álomképről. Nem a tévesen értelmezett női emancipáció miatt, ahol mi nők jól megmutatjuk a pasiknak, mire vagyunk képesek. Nem is a mai modern gondolkodás miatt, hanem mert kialakult a kiszolgáltatottság, függőség, befolyásoltság.

Az, hogy életképtelen vagy, semmit nem érsz, úgy sem tudod megcsinálni.

A be nem bizonyítható családon belüli erőszak a teljes feladáshoz vezetett. Aztán rájöttem, hogy az élet nem mindig kényelmes, nem is mindig kellemes, de egy dolog biztos az: hogy bízzak magamban. Bízz magadban!

Azóta eltelt, lassan hat év. Megszámlálhatatlan át nem aludt éjszaka, aggódás, többször megkérdeztem magamtól, biztos ez kell nekem? Ez a bizonytalanság, a fullasztó érzés az egyedüllét miatt, mert én életképteken vagyok, mi lesz holnap, s azután. Beigazolódott, hogy a nagyon kilátástalannak és rögösnek tűnő út napról napra, szépen kisimul. Lelkem megtelik derűvel, megismerve a tarka, zegzugos, szeretni való világot.

Megtanultam, helyesbítek, tanulok a szeretet nyelvén létezni, mert “a szeretetnyelvek léteznek, és ahhoz, hogy jól szeressük egymást, fontos megtanulni a másikét” ( Gary Chapman)

Soha sincs késő változtatni. Belátni, hogy ezt nagyon benéztem, egyáltalán nem szégyen.

Mára már 48 leszek, és tetszik az a nő, aki a tükörből visszanéz. Tudom, hogy a szabadság kék madara megfizethetetlen, ott van mindenhol, ahol öröm és boldogság van.

Stella írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

 

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.