Svéd családmodell a svéd bútorgyártól: instant megoldás a válásra.

“ÚGY SZÉP AZ ÉLET, HA ZAJLIK”

Ó, azok az érzékeny multik. “Szereldösszeviddhazamagaddal” áruházunk igen érzékeny kampányfilmmel állt elő. A kiskölök válás utáni életét mutatja, szerintük a gyerek szemszögéből. Nem lőném le a poént, előbb nézzétek meg a kisfilmet.

 

A mellett, hogy perverznek inkább nevezném az ötletet, amiben fillérre ugyanolyan a két szoba berendezése, több apró momentum is bántja a szemem.

Az első,  az a nagyon édes.. egy szem kisfiú. A jóképű apa és szép arcú anya, a gyönyörű már nem család egy szem szeme fénye.  Mindene meg van láthatóan a kölöknek. Na, ezt a mindent a válás után, hurrá, még duplikálni is tudják az amúgy igen szépen együttműködő szülők. Ők már nem afféle hétköznapi összeveszős elvált szülők, itt se indulat, se konfliktus. Szép, intelligens, békés megegyezés. Valószínűleg már az utód is kémcsőszexszel készült. Akkor se lehetett semmi közük egymáshoz, azóta sem.

A másik, az szintén ez a kommunikáció. Ahogy udvariasan köszönnek egymásnak. Nem hívná be a másikat – aki elméletileg valaha fontos volt neki – nem ülnek le egy kávéra, semmi mondanivalójuk egymásnak. Semmiről. Se a közös gyerekükről, se másról. A válással minden véget ér, ami valaha két embert összekötött. Ennél még az évekig egymásra dühödten morgó párok is jobbak, ott legalább érzed, valaha volt köztük érzés. Ez már vegytiszta laboratórium!

A harmadik: ül a gyerek a szobájában, útra készen. Készül. Nem játszik, nem kezd bele semmibe. Az élete filmje megáll, szünet, amíg újra nem kezdi a másik szobájában. Addig be van fagyva. A robotra emlékeztet, amit kikapcsoltak. Egy kutya ehhez képest felugrál mindenkire, aki jön hozzá látogatóba. Ez meg egy droid. Mondjuk, ilyen szülőkkel nem csoda. Elmehetne a Gyilkos nyugalom filmbe szereplőnek mind.

Ja, s feltűnt, hogy a kocsiban ülve is csak az áruház ceruzáit szorongatja? Apával kussban ülnek…

Végül megpróbáltam elképzelni, amikor reggel felébred a gyerek és azt sem tudja hirtelen, hol van. Skizofréniához azt hiszem, remekül vezethet ez az út….

Értékelendő, hogy megpróbálták elgondolni, mit élhet át az elvált szülők gyereke. Csak nem sikerült nekik. Én a kreatívok helyében nem lennék büszke.


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.