Szebb lesz a holnap?

Mindannyian szeretnénk hinni a varázslatban. A mesében, a hófehér lovon érkező lovagban, abban, hogy egyszer majd, csak úgy magától, minden jobb lesz. Szeretnénk hinni, hogy sejtjük a jövőt, hogy ismerjük az embereket, hogy beteljesítjük a sorsunkat, hogy szeretnek. Szeretnénk, ha a világ nem lenne monoton, vágyjuk és várjuk a szépet, a mámort.

Elefántot látunk felhőkbe, dinoszauruszt a szétoszló fürdőhabba: jó lenne gyereknek lenni olykor. Hisszük, hogy vannak jelek, amelyek utat mutatnak, mert valójában sokszor fogalmunk sincs, hogy mit akarunk.

A dal, ha meghalljuk a rádióban, az azt jelenti, hogy hívjam fel? Láttam eldobva egy olyan cigis dobozt, olyat, amit ő szív, menjek hozzá feleségül? Véletlenül ott jött újra szembe, ahol először találkoztunk, vajon akkor ő az igaz? A horoszkópon ma azt írta, hogy ma jó eséllyel szerelmes leszek, de csak a postással találkoztam, vajon ő lenne az?

Jó lenne valamibe kapaszkodni, mert az életét kb. 25-26 éves koráig tervezi el az ember, ott valamikor férjhez megy, ugye, lesz egy, két három gyerek, aztán végre egy „rendes” állás, amibe majd’ meggebedünk, valami eddig mindig történt, de most elgondolkodunk, 30-40 évesen: vajon mi vár még rám? Vajon mi fog még velem történni? Vagy szüljek még egy gyereket? Vagy ennyi volt?

Hát, az van, hogy azok a dolgok, amik ezután történnek, azok kevésbé látványosak, de ha jól csinálod, megtörténnek. Megismered magad, élvezed az apró örömöket, kiteljesedsz a hobbidban. Ezek a dolgok már nem a közönségnek szólnak, mint a hét országa szóló lakodalom, hanem belül történnek és igaziak.

Balázs Fecó, Maradj velem..

Gondolkodólány

Nevem Gondolkodólány, születtem a rendszerváltás évtizedében egy rendszert nem váltó országban. Lehettem volna oktató, de nem lettem. Voltak-vannak függőségeim. Vissza-visszatérnek, kísértenek, mint a hiány, meg a magány. Lassan elhiszem, hogy ezek az élet velejárói. Vannak elveim is, ragaszkodom hozzájuk, összetartanak. Próbálok felnőni, több-kevesebb sikerrel. Próbálok példát mutatni, néha még kevesebb sikerrel. Szeretem, ha szeretnek, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem megy minden áron.

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva