Takarodj a szottyadt testeddel az öregek otthonába!

A minap békésen szörfözgettem a neten. Anyagot gyűjtöttem egy előadáshoz mikor belebotlottam Medveczky Ilona fürdőruhás fényképébe. A címszó így szólt „A 75 éves művésznő bomba formában van!” Majd a kép a bikinis díváról. Elképesztő mennyiségű hozzászólással. Nos, bikinis kép egy 75 éves nőről van, akinek tetszik van, akinek nem. Nem kérdés, hogy van része a photoshopnak abban, hogy a kép tökéletes.

De…., megdöbbentő volt a kommentekből sütő rosszindulat, gyűlölet, irigység. Férfiak és nők, akik életükben nem néztek ki úgy, mint ő. Akik sosem tettek a testükért, karrierükért annyit, mint ő. Választások… választásokból áll az élet.. Én ezt, te azt, ő megint mást választott! Nem jobbat, nem rosszabbat csak mást!

Férfiak, akiknek zömét nem mondanám fiatalnak. Megnéztem a profiljukat, pocakos, elhanyagolt, magukra nem adó emberek, akiknek valószínűleg sosem volt olyan külső kvalitásokkal rendelkező barátnője, mint Medveczky. Ők ócsárolnak, vénszatyroznak egy nőt. Néhányuk útszéli, alpári stílusban megfogalmazva írja le, szerinte mennyi és milyen szexre vágyik még Ilona! És itt tekintsünk el attól, hogy kiről van szó! Egy nőről, egy emberről alkotnak véleményt, ítélkeznek!

Nők, akik felháborodnak, miért van fürdőruhában ennyi idősen és miért nem otthon, otthonkában süt süteményt! Kiakadtam!

Tudtam, tudom, látom, tapasztalom a tágabb környezetemben, klienseim egy részénél, mennyi mérhetetlen frusztráció, ítélkezés van az emberekben, de ez most így sűrítve megdöbbentő volt!

 • Miért címkézünk?
 • Miért gondoljuk, hogy ítélkezhetünk?
 • Miért hasonlítjuk magunkat, életünket máséhoz?

Jaaaa, hogy volt az életünkben jó néhány dolog, amit nem éltünk meg, mert nem „helyes”?

Ki dönti el, hogy hány éves korig lehet fürdőruhában, sőt bikiniben lenni egy strandon? Vagy, aki elmúlt X éves az már ne is menjen strandra?
Ki dönti el, hogy egy nő /vagy férfi/ hány éves koráig vágyhat a szexre, az intimitásra?
Ki dönti el, hogy egy nő X éves kora után vagy úgy egyáltalán, kijöhet-e a konyhából?

És csak X-el tudom jelölni a kort, mert egészen viccesen van, aki negyvennél, van aki „csak” hatvannál húzza meg a határt, ahonnan úgy ILLIK, hogy öregként KELL viselkedni, szeretkezni, élni. Vagy készülni a halálra…..

Én sosem voltam, olyan jó nő, mint Medveczky Ilona, de nem is tettem érte annyit, mint Ő. Én ezt választottam, Ő azt. Viszont szeretem magam, szeretem az életet és semmi kedvem „öregként” élni, illetve az én fogalmaim szerint NEM élni. Továbbra is bikiniben fogok strandra menni, mert imádom a napot és a vizet! Minden valószínűség szerint 20 év múlva is szeretni fogom a szexet és reményeim szerint gyakorolni is fogom! Miután a gyerek nevelésen és ellátmányozáson már túl vagyok, továbbra sem fogok több időt eltölteni a konyhában, mint amit feltétlen muszáj! Ezután is tanulni, tapasztalni fogok és megélni mindent, ami még a bakancs listámon van! Ha a végére értem majd ismétlek.

Én csak annyit kívánok mindenkinek, hogy úgy és valóban úgy éljen, ahogy szeretne! Aki sütögetni akar a konyhában, nem azért, mert elvárják tőle és ő ezzel akar szeretetet kapni, az sütögessen. Bátran csajok! És férfiak! Éljétek a saját életeteket és ne azt, amit elvárnak tőletek!

Kosári Móni írása 

Vendég Írók

Itt azoknak a nőknek az írásait olvashatjátok, akik rövidebb ideig, esetleg egy-egy írás erejéig csatlakoztak hozzánk.

4 hozzászólás
 1. nem ott a baj, hogy ennyi idősen mutogatja magát. az a gond, hogy egyik cikk arról szól, egy falat ennivalóra nincs pénze, úgy kapja az ingyenebédet, közben a hatalmas kuvaszok mellette. egy-egy ruhája többe kerül, mint az én éves nyugdíjam. szerintem ezen a csonton már nincs mit rágni, mégis marcangolják. szerintem még nem hallotta: tisztességgel viselni az öregséget!

 2. Szia Arlette! HÚ ,azon a cikken -ill.a KOMMENTEKEN!-én is KIAKADTAM! be is irtam nekik valami velőset. Medveczky Ilona csodaszép a korához képest, sőt NEM a korához képest IS! Photoshop? A szép, “hibátlan”, fiatal modelleket is photoshoppolják ! Hogy “hogy nézhet ki smink nélkül”?
  Smink nélkül mindenki szürkébb, csúnyább. Bármennyire tagadjuk is!

  Németben nőttem fel, extrém stilusú (tetoválás arcon is) PUNK festőművésznő vagyok. SOHA SEHOL nem ért attrocitás, -Magyarországon rengetegszer megvertek a nyilt utcán, az 1,58 cm-emmel s (akkor még) 40 kilómmal. Mert “HOGYNÉZŐKI!?”

  Ma már nem vagyok -magamhoz képest- ANNYIRA extravagáns de egy átlag polgárhoz képest persze, igen. Jön mindig a kérdés: “ÚRISTEN hogy fogsz kinézni a tetkóiddal 80 évesen!?”

  Hát HOGYAN?! Jópofán! Sem szebben sem rondábban mint tetkók NÉLKÜL néznék ki. És nem., NEM bántam meg ,igy 51 évesen, egyedül a szemöldök tetoválásomat csinálnám ma már másképp.(formailag) És gyereket sem szültem mert sosem voltam anya tipus. ellenségkép 2! Igy ugyanis “antinő” vagyok aki “amúgy jobb, ha nem is szaporodik!”

  ELKÉPESZTŐ a modortalan hangnem kishazánk táján!

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.