Tamást mindenki szerette és Ő is szeretett mindenkit

Elhunyt Somló Tamás. Délután kint ültem a kertben, amikor a férjem az orrom alá tolta a mobilján az cikket. Elsőre el se hittem. Kerestem, kutattam a neten, hogy tényleg igaz-e. Tamás nem mehetett el.

Hihetetlen ember volt. Kedves, közvetlen, számára minden ember egyforma volt.  Nem tett különbséget egy 20 éves barátja és egy húsz éves kislány között, mindenkivel egyformán közvetlen volt.

Először nyáron találkoztam vele, valamikor nagyon régen a Balatonon. Egy közös barátunk születésnapja volt és Tomi lejött felköszönteni.  Amikor megláttam, nem mertem odamenni hozzá, mert ő mégis csak a Somló! Volt vele egy kiskutya, aki leült a hangfal elé, és várta, hogy történjen valami. Nem tudtam, hogy kinek a kutyusa, csak odamentem megsimogatni. Akkor jött oda, hogy Szergej a neve. Így ismertem meg Tomit. Bemutatta a kiskutyáját.

Utána sok-sok bulin, klubokban találkoztunk, mindig váltottunk pár szót, hol a kislányáról, hol a kutyusról, hol csak úgy a „semmiről”.

Tomi mindenkire szakított két percet, mindenkit szeretett és mi is szerettük őt.

A halála másnapján nem tudtunk elmenni a Tabánba a búcsúztatójára, de képeket láttam. Láttam a sok mécsest, a sok virágot, a képeket, az embereket, szinten minden szakmabeli ismerősöm, vagy akinek csak köze van a zenéhez becsekkolt, hogy ott van. Mondtam Anyukámnak, hogy a nevünkben is gyújtson egy gyertyát. A családunk nevében vitt egy nagy mécsest.

Mesélhetnék róla anekdotákat, történeteket, de nem fogok. Nem mesélek róla, mert sose meséltem senkiről, hogy mit beszéltünk, mit ittunk, mit csináltunk. Mindenkinek megvan a maga Somló-története. A saját emlékei.

Somló Tomit mindenki szerette és ő is mindenkit szeretett. Ilyen volt ő, én így emlékszem rá, így fogok örökre.

Nyugodj békében Tamás!

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

4 hozzászólás
    1. Annyira jó volt őket így látni. Ez az a felállás ami nemcsak Tomi halála miatt nem jöhet már létre. Itt még Némó is milyen aktív 🙂

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.