Természet: le vagy ejtve!

Mint tudjuk, olyan, hogy globális felmelegedés NINCS! Trump is megaszonta, nem? Akkor úgy is van! De most tényleg: annak kell bizonyítani, aki állítja, hogy VAN, mert mi, többiek, le-toj-juk, érted?

Kit érdekel, mi lesz 100, vagy akár 50 év múlva? Elmondom, senkit! Több, mint hét milliárdan vagyunk ezen a bolygón, Hawkins egy roki, akárki akármit mond, másik bolygó meg nincs. Muhaha. Mi már nem fogunk élni, mikor ez az egész a dugájába dől, miért kéne érdekeljen bárkit is?

Ömlik a „MOST fontossága”, a „bevonzod” és az „engedd el”! Jó, elengedem: én mostantól egy szalmaszálat nem vagyok hajlandó keresztbe tenni, hisz magunknak teszünk keresztbe egyfolytában és ki vagyok én, hogy az árral szemben ússzak? Megmondom, egy senki, egy nulla, még csak egy porszem sem a sivatagban! Hát akkor?

Mit erőltetem én a magam kis kulacsát, vízzel megtöltve? Minek gyűjtöm szelektíven a papírt meg a dobozt? Miért ne ennék húst, kit érdekel, mit szenved pár rongyos állat, hogy én megvehessem a tojást vagy a kolbit? Talán a répa nem sikít, mikor hámozom, csak nem azon a frekvencián hallom, amelyiken üvölt?

Posztolgassak jó kanapéhuszárként a fészen az állatkínzás ellen, közben meg a saját kutyámnak nem adok hideg vizet óránként ebben a kis melegben, no meg persze hogy nem érdekel a forró beton, gyerünk sétálni, és várjál meg a hatvan fokban a kocsiban már, légy szíves!

Fák? Hülye vagyok? Pusztuljatok! Csak a baj van veletek, miattatok már normális építkezni se lehet! Betont ide, ízibe! A fejlődést nem lehet megállítani, mit ölelgeted, a légkondis plázában nyögöd a magad 13 óráját amúgy is, szerinted nem néz ki furin akkor a fene nagy zöldséged?

Engedjük már el ezt a butaságot is, hogy globális melegedés? Régen is volt ilyen meleg, meg ilyen vihar, csak már nem él senki, aki elmondhatná, de MI, mi ITT vagyunk és élünk, szóval miről is beszélünk?

A sok kocsit hova tegyük, a mobilokat meg aztán pláne, és ha már, akkor tegye fel a kezét, aki még mindig képes azt a pár vacak elemet elvinni a gyűjtőig, ahelyett hogy kivágná a kukába? Egy ember? Tíz ember? Száz? A több milliárd ellen, akik szinte már egymást eszik, hát nem luxus-gondolat az olyan, hogy környezetszennyezés?

„Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld” mondta már Máté Péter is, mielőtt jól kinyírta volna magát, mert ő nem tudta jól csinálni, de tanácsot, azért adott és híres is lett halála után is ez a mondat, nem?

Nem lehetsz annyira mazochista, hogy nem élvezed az életed „to its fullest” vagyis annak maximumáig! Hisz nem tart soká! Érezd már jól magad és felejtsd el a fákat meg az energiaspórolást, tankolj, bámuld a reklámokat az okosodon, vedd meg a nemfamentes írólapot, hisz az olcsóbb, neked meg a vitaminjaidra és a legújabb navigációs rendszerre van szükséged, na meg az asszonynak egy két új bőrcipőre, ugye?

Tele a világ szeméttel, pont te lennél a kivétel? Ugyan már, legyél olyan, mint a többi, miért áldoznád fel magad a jövő világ jólétéért? Fogyassz, vásárolj, edd meg, dobd ki, idd meg, pisild ki, aztán az összes többi meg kit érdekel? Légy önző, mert megérdemled, nagyanyáink álmodni sem álmodhattak a mindennapos kapszulakávédról és az utánad dobott Kinder és Milka varázslatokról, mit érdekel most akkor pár fa meg pár eltúlzott brit- és ki tudja milyen fillérekért dolgozó kutató véleménye?

Kikapcsoljuk a TV-t és a rádiót, és voilá: az egész NINCS IS! Rosszat álmodtál, kelj fel és nézz ki az ablakon: látod már az apokalipszist? Fulladozol a kertvárosi levegőben vagy éppen szembe jön éppen egy csőrtelen kiscsibe, neadjég az ablakod alatt fuldoklik az olajban az a pelinkán?

A válasz: nem, dehogy! Ez az egész egy hülyeség, amit nem látsz, az nincs, az összes többi meg valami távoli országban valami demoralizáló rémhír, kapcsold be a megfelelő csatornát, hát látod, higgy annak.

Minden rendben, megy a vasút és gürizhetünk a szépen kidolgozott vádlinkért a minőségi betonon, az orvos felírja vitamint no meg ott a lombik, ha már neked úgyis SAJÁT gyerek kell, te csak dolgozz utána dobj be egy koktélt, aztán jegyezd meg, az álmaid hazudnak, a különös remegés a gyomrodban NEM a lelkiismeretfurdalás, hanem az éhség egy újabb zacskó csipszre, a reklámozott dolgok még boldogabbá teszik életed és hát a lényeg: TE, te és Te szóval ne foglalkozz már hülyeségekkel, hanem ÉLVEZD!

Utánunk az özönvíz!

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.