Tipikus zsidó!

Fontos, hogy felismerd. Hogy be tudd azonosítani! Rengeteg minden múlik rajta! Segítségül fogd ezt a kis listát. Ha legalább tíz kockába tettél ikszet,biztos lehetsz benne, ő az!

  • Összezáró, kirekesztő egy banda. A zsíros koncot csak egymásnak tartogatják. Hát még a zsírtalant!
  • A gyerekeik isteni tehetséggel vannak megáldva. Zenei, sport, bármi. Nem sajnálják rá az időt- energiát, hogy megtalálják, melyik az.  Biztos lehetsz benne, felnőtt korában még hallani fogsz róla /látni fogod a képét az újságban!
  • Kameraérzékenyek, szeretnek ennek fényében sütkérezni. Ez összefügg azzal a másik jellemző tulajdonságukkal, hogy szeretnek gondolkodni. A világ nagy dolgain. Beszélgetni róla, vitatkozni.. Látni fogod őket, de nem holmi túlélősóban ( egyébként sem élnék túl), hanem amikor FONTOS dolgokról van szó!
  • Imádják a kultúrát. Művelik, részt vesznek benne, teremtik. Meg persze kisajátítják maguknak. Minden fontos poszton ott vannak. Csak ők. Kiállítás megnyitó, komolyzenei koncertek, ilyenek… Ja, mi is az?
  • Körbeutazzák a földet, otthonosan mozognak a világ eldugott, távoli pontjain is. Természetesen, nem csak úgy, erőltetetten. Kis kávé Izlandon a barátokkal- persze, hogy ott is vannak-, rövid tangós kiruccanás Buenos Airesbe, majd egy rövid bejelentkezés a 360 Bar tetejéről.
  • Ha fiú, nem akar tőle senki szaporodni, csúnya, karika lábú, rossz testfelépítésű. Meg kicsit arrogáns is mellé.
  • Ha lány, egy dolog biztos: nincs mitől félnie. Cserébe azért, hogy megmásíthatatlanul az, aki, ezért “jár valami”. Éljen házasságban, szüljön bár négy gyereket vagy vágyjon csak karrierre: megkapja. Élethosszig tartó support jár neki. Ja, és csak fiatalon vonzó.
  • Gyűlölik a fizikai munkát. Gondolkodni szeretnek, de azt nagyon. Hogy azért gyűlölik-e, mert bénák is benne, örök rejtély.. De amire biztosan számíthatsz: ha kertet ásni látod ( nem szelfizni habos szoknyában a kézműves lekvárral-kecskesajttal), vagy házat festeni, tuti, hogy nem az. Vagy valami nagyon félrement  a szoftverében.
  • Nem dolgozik a szülők cégében. Ha van olyan, ami pénzt hoz a konyhára a családjukban, akkor attól igyekeznek őt távol tartani. “Menjél, fiam / lányom, inkább szervezz performanszot a barátaiddal, üljetek össze a kávéházban és beszéljétek meg a bulinegyedben, adok pénzt, csak inkább azt költsd”. Aztán felvesznek a vállalathoz inkább egy vidéki, nem zsidó, fényes orrú cipőben járó kivakarózott parasztot, aki viszont beledöglik, de akkor is meglesz az a panorámás belvárosi loftlakás meg a bömös.

Na, segítettünk? Most már biztosan tudod, ki az?

Valeria

"Page not found"

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.