Vége a „bugyilecsúszós” rocknak?

“A NŐK A ROSSZ FIÚKAT SZERETIK”

FIZETETLEN HIRDETÉS. Adott egy isteni hang, egy jó fazon, egy férfi, aki mindig visszatér a zenei palettára.

1989-ben kezdte, tehát nagyon nem ma. Aztán ’91 és ’93 között keveset lehetett róla tudni. Csak annyit hogy Európában turnézik. Aztán újra hazasodorta valami és a „tanítványaival” kihozott két lemezt is. Bomlottak utána a csajok. (úgy hírlik… én akkor még kislány voltam.) 1996-ban megint feltűnt a színen, mint maga a Halál és újra eltűnt.

Egészen egy óceánnyit utazott, hogy megtalálja a szerencséjét, ami talán majdnem sikerült is neki. 2005-ben pedig újra itthon tűnt fel az Eurovízió magyar döntőjében, egy újabb arcát megmutatva. Egy évre rá pedig hosszas csend után újra egy lemezt dobott piacra. Újabb egy év és kicsit Casanova volt, egy lemezzel és egy italmárka nevével fémjelezve zenekart alapított három fantasztikus zenésztársával. Ebből még egy filmet is csináltak. Tehetségkutatóban zsűrizett és újra eltűnt.

Most megint itt van, csak nevet és stílust váltott.

XYU – vagyis Mester Tamás

XYU már nem a jó kis „bugyilecsúszós” popos-rock vonalat követi, hanem pszichedelikus trance, vagy space, vagy valami ilyesmi. Becsülettel bevallom sosem hallgattam és nem is igazán értem ezt a fajta zenét. Mondhatni számomra, amiben nincs hangszer az nem zene, de szeretek elfogadó és befogadó lenni minden újdonsággal.

Persze mindenki döntse el maga, hogy újra és újra a régi jól megszokott, „jó hangú” Mestert hallgatja, vagy XYU-t! Ő az az ember, aki megoszt, összetart és mégis minden stílusban, ahol felbukkant, hoz valami eredetit. És ha megkérdezik tőle, hogy miért is kezdett el zenélni? Értünk, a csodálatos nőkért! Legyünk hát büszkék magunkra. (Jesszus, fotoshop, NEM az italra vonatkozott a büszkeség!)

XYU-VAL

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!     

    Arlette  

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.