Ha lerobbant az a baj,ha jól néz ki, az. Szültem.

Amikor 2015 májusában megszületett Charlotte Cambridge-i Hercegnő, anyák ezrei köpködtek Kate-re, hogy biztos nem is ő szülte a gyereket, nem is volt terhes, három órával a szülés után nem nézhet ki jól az ember lánya, mert az nem „anyukás”!

Sokszor megkaptam én is, hogy „szégyelljem magam” hogy a terhességeimmel sem ment fel a súlyom 60 kg fölé!

Ehhez persze hozzátartozik a titok, hogy voltam huszonévesen 81 kg is. Sok küzdelem árán ment csak le, de ezzel kivívtam sokak ellenszenvét. Minek csinálom, miért nem jó nekem semmi? Minek erőszakolom magam salátával, meg sétával? Azért, mert nem éreztem jól magam.

túlsúly terhesség után

Aztán végletekbe estem. Lenyomtam 50-re a súlyomat és ott is maradt. Így aztán, amikor a nagyobbik lányomat vártam voltam a félidőnél 46kg is. Mindenki piszkált, bántott, hogy nem eszem, „megölöm” a gyerekemet. Nem tudták: egyszerűen nem hízom többé.

Szülés után fél nappal nekem már nem maradt hasam és sétálgattam a folyosón. Panaszkodtak is a kismamák a nővéreknek, hogy „hogy van képem ilyen vígan járkálni”? Miért nem fekszem, mint minden „normális” anya? Miért sminkeltem ki magam? Hogy lehet hosszú körmökkel pelenkázni? Sosem jöttem ki a kórteremből kócosan, vagy hálóingben. Vagyis úgy néztem ki, mintha mi sem történt volna. Felháborító a viselkedésem.

Miért szívatjuk egymást? Ha sminkelek, ha jók az adottságaim, ha nem látszanak a szülések az a baj, ha meghízok, csíkjaim lesznek, elhagyom magam az. Miért nem tudjuk végre elfogadni a másikat, s még kevésbé, elfogadni önmagunkat?

szaranya

Mostanában amikor elviszem őket sétálni, nyár lévén nem takargatom magam, azt kapom, hallom, hogy „hát ez borzasztó”, „biztos azért ilyen picike a gyerek, mert nem ettem, amikor terhes voltam”, és ehhez hasonlók. Pedig csak azért picike, mert genetikailag ezt örökölte, én sem nőttem tovább 153 cm-nél.

Bánt, hogy szerintük nem férek bele a „jóanya” képbe, hogy elítélnek.  Mégis,bízom benne, ahogy én békét kötöttem magammal úgy ők is azt fognak velem. S idővel talán önmagukkal is..

Dyna írása


Formáld Te is a világot! Írj, küldj nekünk cikket, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Minden gondolat számít. A Tied is!

                                                         Arlette

 

Történelmi Hősnők

Az archivált szerzők írásai olvashatók itt.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.