Szeretni bolondulásig…..

Szerelem, párkapcsolat, őszinte érzelmek!  Amikor párkapcsolatban gondolkodunk az emberek nagy többségének a saját funkcionális igénye szerint felállított definíciója van. Persze mindenki szerint, a magáé az igaz.

Miért gondoljuk, hogy a miénk a helyes? Miért gondoljuk, hogy az, ahogy mi látjuk a helyes?

Egyre többen vannak, akik elfogadónak tartják magukat. Persze csak addig elfogadó, amíg az ő tűréshatárába, korlátaiba belefér! A párkapcsolatok tekintetében ez fokozottan igaz. Talán pont azért, mert ez így vagy úgy mindenkit foglalkoztat és ezzel érintetté válik. Az általánostól eltérő nézőpontok különösen megbélyegzettek! Például, ha poliamóriáról van szó, azonnal jön egy groteszk ítélkezés és a múlt pszichológiai vájkálása, hol van kötődési probléma…..

A több száz éves múlttal rendelkező idős vagy idősebb, gazdag férfi és szép, fiatal feleség modell is kiveri a biztosítékot manapság. Pedig mennyivel másabb ez, mint múltbeli elődje! Anno, nem a lány akaratából köttetett a kapcsolat! Kiszolgáltatott helyzetben, árucikként kezelve, tárgyiasítva, általában a család adta hozzá valamilyen előny – érték, rang, vagyon-megszerzéséért az idős férfihoz.

Ma más a helyzet!

Nézzük Vajna Tímeát! Gyönyörű, fiatal nő. Saját akaratából ment hozzá Andy Vajnához! Nincs mögötte erőszak, nincs kényszer, csak a saját értékrendje! És kinek van joga pálcát törni felette?
Senkinek!

A kapcsolatok 90 %-a valamilyen megfontolásból jön létre! Valamilyen saját érdek kapcsán! Ráhúzhatjuk a tiszta szerelem maszkját, de mögötte ott az indíttatás. A biztonság, a gyerekvállalás, a támasz, a stabilitásunk érzetének keresése.

Kövezzetek meg, de nekem nincs bajom Vajnáék nászával. Lényegesen őszintébbnek ítélem meg, mint a párkapcsolatok nagy részét! Tiszta, racionális megfontolás, tiszta viszonyok! Pontosan tudja mind két fél, hogy mit tesz bele és miért!

JAAA, HOGY NEKEM NEM KELLENE Andy? Nem! De nekem a barátnőm férje sem, aki bár az említett úrnál sokkal fiatalabb, külsőségeiben nem különb. A barátnőmnek mégis ő a non plusz ultra! Persze tegyük hozzá, ezek hipotetikus kérdések, hiszen Andynak sem kellenék én! Helyében én is Timit választanám!

Elmondhatjuk, hogy a saját értékrendünk szerint nekünk nem kellene, „bottal sem piszkálnám meg”, „nincs annyi pénz”, stb…, de előbb talán meg kellene kérdezni a másik felet is. És azért pimasz mód, nekem mindig eszembe jut ilyenkor, hogy a fanyalgóknál vajon mennyi a valóság a nem kellenéből és mi lenne, mennyire nem kellene, ha valami furcsa mód Andy Timi helyett a fanyalgós Mancikát választaná és biztosítaná ugyanazt a luxust..

Kosári Móni írása

Vendég Írók

Itt azoknak a nőknek az írásait olvashatjátok, akik rövidebb ideig, esetleg egy-egy írás erejéig csatlakoztak hozzánk.

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva