Úristen, baj van a gyerekkel!

Mindig VAN miért parázni, nem tűnt fel? Nálunk most épp se háború, OV-ék az éhezést és a nincstelenséget is semmissé hazudják a szemünkbe nap, mint nap, tehát akkor mi is marad a Kedves Szülőknek aggódni való? Bármi, tulajdonképpen, de mai külsőségekre és mindenek felett PÉNZRE építő kicsiny országunkban a címkézés a menő!! S az is miért?

Mert ha nincs bajod, akkor MAJD LESZ, ezt garantálom!

Onnan indul, hogy meg ne merd guglizni a fejfájásod, mert úgyis agydaganatod van, de NE ESS kétségbe: ezt meg ezt a teát/csodapirulát vedd meg méregdrágán és szedd be, menj el „oldásra” és bőgj tele egy százas zsepit az akupunktúrás kezelésen no meg a homeopátia, amibe hogy-hogy nem a teljes fiolányi altatót egyben benyelve másnapra se murdelt meg a doki, akárhogy magyarázták neki, hogy ez IS gyógyszer.

Tényleg? Ha van rajtam 5 kiló, megvehetem az „Anorex” nevű bogyót, amivel a modellek is tartják alakjukat (á, ez sem a pezsgőbe mártott vattától van, amivel megtömik a bendőt) és különben is, salaktalanítsunk és méregtelenítsünk ezzel, azzal, amazzal – majd posztoljuk, hogy kövéren IS szép vagyok ÉS VAN egyéniségem, szóval hagyjál, OK? Mert bevallani meg úgyse fogod, hogy a kóklerek és a rád hasonlító gyors utat, könnyebb utat keresők hülyék-adója-megoldást választottad, de legalább pénzed sem maradt és nyugodt szívvel NEMKÖPÖD le magad a tükörben, hisz „próbáltad”, ugyebár?

Jó, hát nincs kire mutogatnod, te butus, szerinted én sem dőltem be soha semminek, amiről éreztem, hogy átverés? Kellett az illúzió, szóval eszem ágában sincs NEKEM téged címkézni, sőt, tán még azokat a haszonlesőket sem, akik ilyen ügyesen annyi kétségbeesett embert vágnak át, húznak le, aztán a temetésedre sem mennek el, hisz ők IS CSAK emberek, akik megtaláltak egy „piaci rést”, nem gond, hogy Repülős Gizi vagy épp Viszkis, mindenki a túlélésre küzd, nem?

Na, de akkor a kölykök… Onnantól, hogy milyen pelus a jó pelus, tápszer és/vagy anyatej, na, de abból is hány mili, meg akkor oltsam bárányhimlő/kullancs/homoszexualitás ellen, no meg a lombikos az nem is gyerek és a pedofília IS kikezelhető (gondolom a lobotómia, ha kitalálnák, hogy erre is jó, a Pápa Úr is bevezetné pedofil papjai kezelésében), szóval akkor menjünk tovább, haladjunk. Ott a szobatisztaság és különórák meg a kinek-van-drágább-legója, „hány évesen ment suliba” és „hanyas tanuló lesz” szobákon keresztül eljutunk a figyelemzavarig, az autizmusig, a hiperaktivitásig és az én vesszőparipám ma: a diszlexiáig!

Ingyenes teszt a neten, ugyan MÁR túl vagyunk a nagycsoporton, ilyen olyan vizsgálaton, érett vagy nem az a bizonyos alma, fejlesztés és örök „búcsú jótanácsokon” (nyeld le a békát! Szét fog esni a figyelme és mivel te vagy az Anyja, a te hibád lesz!

Szóval az ingyenes 10 kérdéses tesztet kitöltve, UTÓLAG, nagycsoportra visszavetítve választva az 5 opcióból, a következő üzenettel induló eredményt kaptam:

„Elöljáróban tudnia kell, hogy óvodások esetén nem beszélhetünk diszlexiáról. A diszlexia az olvasási képesség zavarát jelenti, tehát aki még nem tanult olvasni, az diszlexiás sem lehet. Óvodás korban csupán azt vizsgálhatjuk, hogy a gyermek pillanatnyi képességei valószínűsítik-e az olvasási zavar későbbi kialakulását. Éppen ezért arra kérem Önt, hogy – bármilyen is az alábbi eredmény – fordítson komoly figyelmet gyermeke fejlesztésére!”

Rendben! Tehát akármi van, fejleszteni KELL, KÖTELEZŐ, de hát ebben a korban erről a diszlexia-dologról beszélni sem lehet MÉG, mentsétek fel magatokat nyugodtan, ha esetleg reklamálnék, hisz úgy van hirdetve, hogy „ingyenes teszt – óvodásoknak és iskolásoknak” csak nekem csöng valami csengő, hogy „Hé, már megint át akarnak b.szni, de vastagon?” De jó, olvasom tovább:

Az értékelés: A gyermek valószínűleg nem hajlamos a diszlexiára, de fejlesztésre szorul. Ha iskolai osztályzatban szeretném kifejezni  eredményét, akkor ezt a jegyet írnám be a bizonyítványába: „3”. Ez az eredmény nem jó, de még kicsi a diszlexia kockázata! Vigye el gyermekét logopédiai vizsgálatra, ahol minden bizonnyal diszlexia-megelőzést szolgáló, tudatos, de játékos foglalkozást fognak ajánlani Önnek. Beszéljen az óvónővel, és ha szükséges, kérje, hogy végezzenek iskolai érettségi vizsgálatot. Itt döntik el, hogy mehet-e gyermeke iskolába, vagy még egy évi óvodai fejlesztést igényel. Olvasás nélkül lehetetlen a tanulás. Ahogy a fentiekből látja, gyermeke valóban az Ön segítségére szorul. Ez nem kis feladat, de nagyon fontos ahhoz, hogy gyermeke boldog életet élhessen.

De utána jött még csak a java, ezt immár címszavakban említem: ne legyek mérges, mert VAN megoldás, és nyilván NEM az én hibám (hisz kitöltöttem ergo felelős vagyok), de utána már nem kímél!

Lemarad majd, ki fogják közösíteni, viselkedés és önértékelési zavarai lesznek, nemhogy diplomája, de érettségije sem lesz (ezt így, leírva, nem viccelek és nem túlzok!), és agresszív illetve depressziós lesz, no meg munkája sem lesz (jé, szerintem meg OV miatt nem lesz és mi a fene, hát ebben a támogató közegben mindjárt én is leugrom az erkélyről…).

A desszert utoljára jött: ezt a könyvet és azt a szoftvert VEGYEM meg, extra kedvezményesen AZONNAL, MOST ÉS MA (ezek milyen rendesek! „Akciós” – csapjak le azonnal!). Igenis ezt kell tennem, mert (ezeket is előrevetíti) ki fogják nevetni, csúfolják majd, nem mosolyog majd rá a tanítónéni se, lehúzza majd a spirál, és a szoftver MAJD megdicséri, hát nem szuper, van hangja is? Hogy én eddig miért nem tudtam, hogy pótolhatatlan az ilyen jellegű segítség és lehetőség, és még színes és esztétikus is, húúúhaaaaa! Jah, és a legvége:

A kölyök csinálja EGYEDÜL! Nehogy nekem ott kelljen ülni mellette, érted??  A százezres spórolás külön tanárok helyett és az én időm helyett, ő üljön és virtuális tanárjával fejlődjön, én meg mossak és főzzek „nyugodtan”…!

Jelige: „Örömgaranciával”

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Az email cím nem lesz publikus.