Trendspiráció 2017

Változnak. „Semmi nem állandó, csak a változás”, tartja a mondás, én pedig mindig is örömmel követtem a legújabb trendeket, legyen az külsővel vagy éppen gondolkodásmóddal kapcsolatos. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy magamon is alkalmazom őket! Inkább azt, hogy figyelem, érdeklődök, gondolkodok rajtuk, megvizsgálom az okokat és a következményeket, amik velük kapcsolatos. Amennyiben az elemzésem végén megállapítom, hogy nekem való, tetszik, tudok vele azonosulni, akkor próbálom beépíteni az életembe, ellenkező esetben pedig maradok néző.
Összeszedtem röviden, mik az utóbbi hetekben, hónapokban a trendek, s ki ki el tudja dönteni, követni való-e vagy éppen biztosnem kategória.

Külsőben

Hódítanak a tetoválások továbbra is. Azonban már nem csak egy egy minta, önmagában vagy esetleg apróban, hanem a trend a teljesen bevarrt testrész. Hódít a teli tetovált kar, comb, legyen az színes vagy épp fekete fehér, mindkét nemnél. Tetszik, tetszik, viszont egyáltalán nem olcsó mulatság és elég sokáig tart egy testrész teljesen kitölteni, szóval ez mindenképp hosszú távú projekt, aki bele akarna vágni.

Még mindig trendi a szemüveg. Ez nekem jó hír, hiszen középiskolás korom óta szemüveges vagyok. Úgyhogy lehet válogatni, széles a választék, a legnépszerűbb a kerek, picit cicás, fekete vagy enyhén barna keret no meg az Aviator napszemüveg, lehetőleg visszatükröző színes lencsével. Évek óta sötét keretes szemüveget viselek, és örömömre szolgál, hogy az ízlésem trendi lett!

Nagyon úgy tűnik, az egyenesre lapított, vasalt, extra hosszúra megnövesztett, egy copfba fogott haj távozóban van. Vagyis, inkább Kelet Európában hódít, hiszen a tengerentúlon a nagy hullámos, minél egyedibben befont, különleges színű haj kap egyre nagyobb teret! Legyen az halványkék, halvány rózsaszín, akár fehér (jó hír az őszülőknek!), trendi, ha nem természetes szín, illetve ha sok van belőle. Én személy maradok még a szőkénél, nem vágyom türkiz csíkokra, viszont szívesen megcsodáltam múltkor a pénztáros hölgy extra színes koronáját!

A szivárvány-csoda végig lángolta a fejlett országokat, és nincs megállás! Ha így nem ugrik be, akkor az „unikornis” szó olvasása után már biztosan. Minden, ami szivárványszínű: póló, croissant, Starbucks kávé, na és persze egyszarvúk mindenhol! A csillámlás visszatért és boldog boldogtalan ezzel szórakoztatja a közönségét. Elég ha annyit mondok, Japánban már kapható a csillámkapszula, aminek bevétele pompás csillámszékletet produkál… De azért meg nem szagolnám azt se…

A kilencvenes évek alatt propagált és a Victoria Secret miatt sokáig népszerű, nagyon vékony női külsőnek is leáldozott. Az izmok és a fittség van a középpontban. Tehát lapos helyett kerek fenék, vékony karok helyett bicepszek és tricepszek, gazella lábak helyett pedig vastag combok a menők! Nyilván szubjektív, kinek jön be és kinek nem, ami nekem ebben szimpatikus, az maga az erő és a lendület, aminek ez a külső csupán mellékhatása. Én is guggolok, emelek, kitartok ÉS nem éhezek egyáltalán, minekutána a mérleg többet mutat, de életem első futóversenyén negyedik helyezést értem el! (3,6km 20perc alatt), úgyhogy az én voksom erre a jelenségre garantált.

Belsőben

Vegánok, gyülekező! Egyik napról a másikra, mint mikor Norbi behozta az ápdétet, hirtelen mindenki vegán. Nem vega és nem vegetáriánus, hanem vegán (szó is van rá természetesen). Minden növényi alapú, legyen az étkezés vagy ruházat, bútorzat, még a reggeli kávé sem ugyanaz már… S a végeredmény: (állítólag) megszűnik a teltségérzet, megelőzhető rengeteg betegség, olcsóbb is és követői reményei szerint megszűnnek a vágóhidak és az éhezés a Földön…

Személyes véleményem, hogy nem megyek ki az árokpartra a pitypangainkat egy vizbe áztatott kókuszlével összeturmixolni reggelire. Mindazonáltal elismerem, hogy egészségügyi szempontból bizonyára hasznos ez a dolog.

Főnökbabák, Főnökcsajok, Dívák és Őrült libák – ilyen névvel közösségi médiázni most a trendi és a sikeres! Már ha a sikert követőkben és posztok számában mérik… Ömlenek az egyedül leszel önmagad, a hogyan építs birodalmat és szakíts rövid idő alatt nagyot, dolgozz míg mások alszanak, és fókuszálj a célodra sugallatok, lehetőleg repülőn, medencében, étteremben készített fotókkal. Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, hiszen értelme van ezeknek a nézeteknek – inkább dolgozzon valaki mint egyfolytában bulizzon – inkább kevesebb barátunk legyen, mint a sokban az álcázott kígyók. Tetszik, hogy azok vannak a képeken, akik ezt művelik, és hogy egy egy személyesebb pillanatot is megosztanak, viszont a nárcizmus és a kapzsiság nyilván szükséges és alapvető tulajdonsága ezeknek a csajfőnököknek, az is biztos…

Szarkazmus és cikizések, beszólások, képedbe vágott tabunélküliség az általam még kiemelendőnek tartott gondolkodási trend manapság. Szókimondóan és minden vicc fele igaz elven alapulva ezzel abszolút tudok azonosulni! Mikor nem marad a négy fal között az azért is 30 mp alatt lekukázott nevelési elved a nagyi miatt, mikor beszélsz arról, hogy na mostaztánmár neked is kell egy kis ereszdelahajam, mikor viccelődsz a gyerekesség agyon hallgatott problémáiról, ez nekem aztán igazán felfele-hüvelykujj kategória! Viszont tény, akárki előtt ezt nem lehet, teszem azt humortalan, rosszindulatú, kákán is csomót kereső ember számára egy ilyen hozzáállás olaj a tűzre, hogy piszkáljon, szóval ezt is megválogatva kell, de kimondatlanul is sokszor jókedvem kerekedik tőle!

Te milyen változásokat, új irányokat tapasztalsz a környezetedben? Követendőnek tartod vagy elutasítod? Szívesen olvasnám a Tiédet is!

Alice A

Békés harcos a multikulti világban

Nincs még hozzászólás

Hozzászólások letiltva