Így kezdődhetne az újkori ima, mielőtt belépsz egy étterem ajtaján. Hisz mivel is lehetne megtartani a vendéget, ha már:
- főzni nem tudunk jól
- ha az alapanyagokon ott takarítunk meg, ahol tudunk
- ha a szakácsunk- cukrászunk nem épp mestere a szakmájának, mert a mester már nem itthon dolgozik, hanem euroban ugyanannyiért
- ha szakács ma már csak az akar lenni (nem fördösZé, MautnerZsófi meg chef!), akinek ez jutott, a többiek a billentyű előtt akarnak ülni a légkondis irodában
- ha tudjuk a só és a cukor megment bármit, mert alapvető emberi vágyakra épül
Nem sorolom fel az összes éttermet, ami mostanában elvérzett e két hozzávaló kimérésével. De elárulom, nem útszéli kifőzdék buktak meg a teszteken.
Bár lehet, hamarosan gasztro bloggal bővülök és sorra húzom majd le azokat a helyeket, ahová elkeveredtem..
A kedvenc éttermemről mindenképp írni fogok. A címe: a kockás abroszos, ahol a pincér 40 éve pincér… és szívből gyűlöli is már az összes betérő vendéget…